Autosport: Ferrari-pomon työpaikka on yhä turvattu – potentiaalinen korvaaja ei ole kiinnostunut F1-loikasta

Italiasta kantautui aiemmin tietoja, joiden mukaan Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton päivät tehtävässään voisivat olla luetut jo Unkarin GP:n jälkeen. Autosportin tietojen mukaan Binotton asema on vakaa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari on kauden kahden ensimmäisen GP-viikonlopun jälkeen valmistajien MM-sarjassa vasta viidennellä sijalla. Viime viikonloppuna Itävallassa Charles Leclerc ajoi Sebastian Vettelin päälle, ja molemmat keskeyttivät.

Ferrarin kannalta surullisinta on kuitenkin ollut se, että SF1000-auto on ollut roimasti hitaampi kuin viime vuoden SF90, ja Mercedes on ollut aika-ajovauhdissa noin sekunnin Ferraria nopeampi.

Autosportin saamien tietojen mukaan tallipäällikkö Mattia Binottolla on kaikesta huolimatta yhä puheenjohtaja John Elkannin ja toimitusjohtaja Louis Camillerin tuki. Lehden mukaan Maranellossa pyritään nyt tarjoamaan Binottolle kaikki tuki siinä, että SF1000-autosta saataisiin irti paras mahdollinen suorituskyky.

Italialaisen Corriere dello Sportin mukaan Binotton olisi voinut korvata Maranellossa urheilupuolen johtamisesta vastaava Antonella Coletta, mutta lähteiden mukaan Coletta on sitoutunut Ferrarin Le Mans -projektiin eikä varsinaisesti edes halua hypätä F1-tallipäällikön tehtävään, ainakaan juuri nyt.

Autosport kertoo, että Maranellossa on tällä hetkellään meneillään F1-toimintojen mittava uudelleenorganisointi. Osaltaan tämä johtuu siitä, että ensi vuonna käyttöön otettavan palkkakaton vuoksi Ferrari joutuu vähentämään noin 300 työntekijää kaikkiaan 1 400 työntekijän henkilökunnastaan. Näiden muutosten johdosta Ferrarilla keskitytään mieluummin pitkän tähtäimen kuin välittömän menestyksen tavoitteluun.

Lue myös:

    Uusimmat