Mainos

Automaattinen parkkikiekko on laillinen – ja melkoisen fiksu käyttää

Kokeilimme noin 40 euron hintaista parkkikiekkolaitetta, joka osaa itse päätellä, milloin auto parkkeerataan.

Park Lite on laite, jonka avulla parkkikiekon plärääminen on historiaa. Sen sisältämät liiketunnistimet älyävät, jos auto pysähtyy – ja tuulilasiin asetetun laitteen näyttö kertoo parkkipirkolle kellonajan, jolloin auto on pysäköity.

Testin aluksi kokeilin, onko laitteen toimintakuntoon saaminen mahdollista ilman ohjeita. Ei ole. Mielestäni nykypäivänä näinkin yksinkertaisen laitteen käyttöönoton tulisi olla heikommallakin intuitiolla varustetulle yksilölle mahdollista ilman ohjekirjaa.

Laitteessa on kaksi nappia. Ensin täytyy muokata kelloon oikea kellonaika. Tämä aloitetaan painamalla nappia, joka on niin sanotusti neula-mallinen. Se vaatii jonkin erittäin pienikärkisen esineen käyttöä, että sitä voi käyttää – esimerkiksi neuloja harvemmin siunaantuu taskuun tai esimerkiksi auton säilytyslokeroihin lojumaan.

Ratkaisin ongelman etsimällä toimistolta paperiliittimiä käyttävän kollegan ja lainasin tältä klemmarin. Myös terävä kynän kärki sopii tarkoitukseen. Oikea kellonaika asetetaan selkeätä ja leveänmallista nappia painellen.

Kun alkuasetukset on saatu laitetuksi, on aika laittaa vehje tuulilasiin kiinni. Hoidin kiinnityksen nopeasti – ehkä liiankin nopeasti, koska halusin selvittää miten pian laitteen saa käyttökuntoon. Tämä tarkoitti sitä, että vetäisin kiinnitystarroista suojalaput pois ja läväytin kojeen ohjeiden mukaan tuulilasin oikeaan reunaan.

Jälkikäteen ajateltuna olisin voinut tehdä kaksi asiaa toisin: poistaa laitteen näytön päällä olevan suojakalvon ja linjata laitteen parkkimaksuyhtiön tarran kanssa yhtenevästi.

Park Liten käyttö on yleisesti ottaen todella helppoa. Oikeastaan ainoa asia, josta tulee huolehtia, on patterien kesto. Laitteen ohjekirjassa patterin kestoksi luvataan jopa kaksi vuotta.

Park Liten luvataan täyttävän Liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen 1319/2015 määräykset, jotka tulivat voimaan 1. joulukuuta 2015. Myös tieliikennelain ehdot täyttyvät. Tämä kaikki on kirjattu laitteen myyntipakkaukseen.

Toivoa sopii, että myös monenkirjavasti toimivissa yksityisissä parkkifirmoissa tunnetaan nämä lait ja asetukset, ettei autoilija joudu kiistoihin sakoista.

Parin viikon testijaksolla en saanut parkkisakkoja.

Vuosi sitten kerroimme Adusson vastaavasta parkkimittarista:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.