Mainos

Autojen määrä nelinkertainen vuonna 2050

Maailman autokanta nelinkertaistuu vuoteen 2050 mennessä, ennustaa ranskalaisen Renaultin ja japanilaisen Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn. Tulevaisuuden autoissa on Ghosnin mukaan oltava päästötön moottori.

- Henkilöautojen määrä nousee vuosisadan puolivälissä noin 2,9 miljardiin. Niistä ainakin kaksi miljardia otetaan käyttöön maissa, joissa tänään on autoja tuskin nimeksi, sanoo Ghosn Automobile Club de Francessa, joka on maailman vanhin autokerho.

Maailmassa on tällä hetkellä käytössä noin 650 miljoonaa henkilöautoa. Ghosn uskoo autojen määrän yli nelinkertaistuvan. Kysynnän kasvu tulee Aasian, Amerikkojen ja Afrikan nousevista talouksista.

Ghosn sanoo, ettei hän usko ihmisten olevan valmiita luopumaan oman henkilöauton hankinnasta ja sen tarjoamasta mukavuudesta. Tulevaisuuden autot eivät hänen mukaansa kuitenkaan käytä öljystä tehtyä polttoainetta, koska öljyn hinta nousee ja öljyvarannot ovat rajalliset.

- Tulevaisuuden auton on oltava nollapäästöauto, Ghosn sanoo.

Renault ja Nissan suunnittelevat monien muiden autonvalmistajien tavoin vetypolttokennoilla toimivia autoja.

Maailman autoteollisuudessa tapahtuu Ghosnin mukaan suuria rakennemuutoksia: Intia ja Kiina nousevat merkittäviksi autoteollisuusmaiksi. Intian autoteollisuus kasvaa yhtä suureksi kuin Yhdysvaltain autoteollisuus nykyisin, Ghosn ennakoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.