Autoilijan älyvapaa ratkaisu tallentui poliisiauton kameraan Helsingissä: "Yllättäen ja pyytämättä"

Kuljettaja ajoi päin punaisia poliisiauton edessä Helsingissä 0:34
Tämän selkeämmin ei oikein edes pysty ajamaan päin punaisia. Täysin järjetön temppu tallentui poliisiauton kameraan.

Täysin käsittämätön temppu toi kuljettajalle 12 päiväsakon hintaisen muistutuksen Helsingin keskustassa.

Ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista jakoi Twitter-tilillään viikonloppuna videon autoilijasta, jonka temppu herättää suurta hämmästystä. Artikkelin yläpuolella oleva video tallentui poliisiauton kameraan perjantaina iltapäiväneljän jälkeen.

– Yllättäen ja pyytämättä auto hivuttautui punaisia päin, ylikomisario toteaa.

Poliisin videolla näkyy, kuinka punaisissa valoissa vuoroaan odottanut autoilija päättää syystä tai toisesta rikkoa varsin yksiselitteistä sääntöä ja kääntyy Kalevankadulta vasemmalle Fredrikinkadulle valo-ohjauksesta välittämättä. Pastersteinin tiedossa ei ole, oliko poliisiautossa poliisin teippaukset vai ei.

Pasterstein kertoo Twitterissä, että kuljettajalle määrättiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 12 päiväsakkoa. Poliisin sakkolaskurin mukaan tämä tekee esimerkiksi 2 500 euron nettotuloilla vajaat 450 euroa.

Videon alussa näkyvän taksin poukkoilu poliisiauton edessä herätti sekin kysymyksiä Pastersteinin julkaiseman videon alla. Pasterstein itse ei kuljettajan toimintaa kuitenkaan tuomitse.

– Näytti siltä, että hän oli aikeissa kääntyä vasemmalle, mutta tajusi, ettei [toisen auton vuoksi] mahdukaan. Hän oli ryhmittäytynyt yksisuuntaisella kadulla kääntymään vasemmalle, mutta tulikin toisiin ajatuksiin. Näin itse tuota tulkitsen, Pasterstein kertoo MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat