Autoalan poikkeusolot jatkuvat vielä pitkään: Geneven autonäyttely peruttiin myös ensi vuodelta

Autonäyttelyn glamour teki tilaa kenttäsairaalalle New Yorkissa 1:36
Pysäyttävä näky: New Yorkin autonäyttelyn oli tarkoitus avata ovensa maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta New Yorkin osavaltioon voimalla iskenyt koronavirus muutti messuareenan kenttäsairaalaksi.

Geneven kansainvälisen autonäyttelyn järjestäjät ovat ilmoittaneet, ettei tapahtumaa tulla järjestämään vuonna 2021. Tänä keväänä se peruttiin viime hetkellä koronavirustilanteen vuoksi.

Vuodesta 1905 asti järjestetty ja maailman tärkeimpiin autoalan tapahtumiin lukeutuva Geneven kansainvälinen autonäyttely on peruttu myös ensi vuodelta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Helmikuun lopulla Sveitsin viranomaiset ilmoittivat kieltävänsä yleisötapahtumien järjestämisen pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi, mikä johti Geneven autonäyttelyn peruuntumiseen tältä vuodelta.

Järjestäjien aikeissa oli pitää näyttely vuonna 2021, mutta Reutersin tietojen mukaan monet autovalmistajat ja muut näytteilleasettajat ovat ilmoittaneet jäävänsä pois ensi vuoden tapahtumasta, mikäli se järjestetään. Niiden toiveena on kuitenkin osallistua messuille vuonna 2022.

– Autoala käy parhaillaan läpi vaikeaa vaihetta, ja näytteilleasettajat tarvitsevat aikaa toipuakseen pandemian vaikutuksista, järjestäjät totesivat.

Geneven naapuripitäjässä Le Grand-Saconnex’ssa vuosittain pidettävässä tapahtumassa on esitelty historian aikana valtava määrä maailman merkittävimpiin lukeutuvia autoja.

Huomiota saavat monia muita näyttelyitä enemmän myös eksoottiset konseptiautot, suorituskykyiset superautot sekä yhteiskunnalliset kysymykset.

Lue myös:

    Uusimmat