Mainos

Autoala kiittelee: Kannustimet voisivat sähköistää autokannan

2:26

Autoala pitää hallituksen väläyttämiä 100 miljoonan euron kannustimia erittäin vähäpäästöisille autoille merkittävänä avauksena.

– Jos kannustimet toteutuisivat esitetyssä laajuudessa, voisi autokannan sähköistyminen saada sysäyksen, joka tarvitaan vaihtoehtoisten polttoaineiden edistämistyöryhmän asettaman kunnianhimoisen 250 000 sähköauton kannan saavuttamiseen vuoteen 2030 mennessä, arvioi Autoalan tiedotuskeskus tiedotteessaan.

– Jää nähtäväksi, saako hallitus ”kaivettua” nyt linjatut 25 miljoonaa euroa neljälle peräkkäiselle vuodelle kehykseensä, Autoala jatkaa.


Elinkeinoelämä kritisoi

Isot etujärjestöt Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Energiateollisuus ja Teknologiateollisuus arvostelivat hallituksen aietta säätää kivihiilen energiakäytön kiellosta laki. Järjestöjen mukaan kivihiiltä ei tarvitse kieltää lailla, koska sen energiakäyttö on vähenemässä merkittävästi muutoinkin.

Hallituksen energia- ja ilmastostrategia on kerännyt paljon kommentteja. EK arvosteli strategian kohdista useita. Esimerkiksi liikenteeseen kohdistettavia päästövähennystavoitteita järjestö pitää ylimitoitettuina. EK:n johtava asiantuntija Mikael Ohlström varoittaa, että kunnianhimoiset tavoitteet näkyvät kustannusten nousuna.

– Jotta eri sektoreiden kustannusvaikutukset tasoittuisivat ja kohtuullistuisivat, hallituksen tulisi hakea myös maataloudesta, rakennuksista ja jätehuollosta lisää keinoja päästövähennyksiin, Ohlström sanoo tiedotteessa.

1:45

Luonnonsuojeluliitto varoittaa metsän käytöstä

Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä huomauttaa omassa tiedotteessaan, että liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi on toimittava nopeasti, jotta Suomi hyötyy liikenteen murroksen ympärille kehittyvästä liiketoiminnasta.

Suomen luonnonsuojeluliitto varoittaa, että strategia ei tee hyvää ympäristön kestävyydelle. Luonnonsuojeluliiton laskelmien mukaan esimerkiksi metsäenergian käytön lisääminen pienentää hiilinielua merkittävästi.

– Nyt olisi tarvittu reippaita satsauksia uusiutuviin energialähteisiin, jotka eivät perustu polttamiseen, ilmasto- ja energia-asiantuntija Hanna Aho sanoo tiedotteessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.