Mainos

Auto tulessa Turun ohikulkutiellä – Pekka etsii tuntematonta miestä: ”Moni ajoi ohi, hän pysähtyi auttamaan”

Turun Ohikulkutiellä tapahtui torstaiaamuna vakava onnettomuus, jossa kovaa vauhtia Helsingin suuntaan matkannut kuljettaja suistui ojaan ja hänen autonsa syttyi tuleen.

MTV Uutiset kertoi tapahtumista eilen.

Paikalle sattui kaksi mieshenkilöä, joista toinen ihmettelee nyt sitä, miksi kukaan muu ei pysähtynyt auttamaan liekkien keskelle jumiin jäänyttä ihmistä.

Pekka Alkio oli matkalla työpaikalleen torstaiaamuna noin kello 5.30, kun henkilöauto ohitti hänet Turun Ohikulkutiellä huomattavan kovaa vauhtia.

Ohikulkukaistaa pitkin ajanut auto ehti ohittaa myös toisen auton, ennen kuin ajoneuvo alkoi heittelehtiä kaistojen välillä ja suistui jostain syystä ojan kautta tien viereiseen metsään.

Alkio ja edellä ajanutta autoa kuljettanut nuorehko mieshenkilö pysähtyivät paikalle, soittivat hätänumeroon ja riensivät itse auttamaan onnettomuuteen joutunutta kuljettajaa.

Kun he pääsivät lähemmäs, miehet huomasivat, että metsään suistunut auto oli syttynyt palamaan.

Liekit kasvoivat kasvamistaan

Alkio kertoo, että auto oli pyörinyt pitkälle ojan takana olevaan koivikkoon ja pysähtynyt vasta metsässä kulkevaan verkkoaitaan.

– Saimme pelkääjän puolen oven auki ja yritimme auttaa kuskia sitä kautta. Auto oli kuitenkin täynnä savua, emmekä pystyneet tekemään siltä puolelta mitään.

Alkion mukaan auton moottoritilassa oli kaksi palopesäkettä ja liekit kasvoivat koko ajan. Kummallakaan paikalle sattuneista ei kuitenkaan ollut mukanaan jauhesammutinta.

Miehet yrittivät pysäyttää muita tiellä kulkevia autoja pelastusvälineiden toivossa.

– Sain vain yhden kuorma-autonkuljettajan pysäytettyä, mutta hänelläkään ei ollut mukanaan jauhesammutinta.

– Se oli tylyä odottamista siihen saakka, että palolaitos saapui paikalle, Alkio toteaa.

"Ne olivat pitkiä minuutteja"

Pelastustyöntekijät olivat onnettomuuspaikalla Alkion mukaan nopeasti, sillä palolaitos sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä tapahtumapaikalta.

– Tuollaisessa tilanteessa lyhytkin aika tuntuu silti pitkältä. Etenkin kun tietää, että autossa on ihminen sisällä ja auto on tulessa. Kyllä ne pitkiä minuutteja olivat.

Pelastuslaitoksen yksikkö sai palon sammutettua ja vedettyä miehen ulos autosta. Poliisin mukaan mies oli hengissä, mutta hän oli saanut vakavia palovammoja.

Vaikka Alkio tai toinen auttaja eivät pystyneet sammuttamaan paloa tai vetämään onnettomuuteen joutunutta kuljettajaa autosta omin voimin, uhri ei olisi välttämättä selvinnyt, mikäli miehet eivät olisi pysähtyneet hälyttämään paikalle apua.

Valtaosa ajoi ohi

Nyt Alkio tavoittelee toista, tuntemattomaksi jäänyttä auttajaa Facebookin välityksellä, sillä hän tahtoo kiittää miestä valppaudesta. Alkion mukaan mieshenkilö on mahdollisesti hieman yli 30-vuotias.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Tahdon kiittää häntä siitä, että hän oli paikalla ja pysähtyi. Kun yritin pysäyttää muita autoja, valtaosa ajoi ohi. Jos kaveri ei olisi pysähtynyt siihen ja olisin ollut yksin paikalla, olisi ollut vielä tiukempaa. Koville se otti molemmilla, kun oli pelko siitä, että ihminen ei voi selvitä, kun auto palaa.

Alkio toivookin, että ihmiset olisivat liikenteessä valppaampia ja pysähtyisivät aina auttamaan onnettomuuteen joutuneita.

– Kun kaksi autoa seisoo hätävilkut päällä ja miehet huutavat tiellä, pitäisi tietää ja ymmärtää, että joku hätä on. Ei saisi olla niin kiire, vaikka töihin olisi menossa. Kyllä työnantaja ymmärtää, jos joutuu auttamaan hädässä olevaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.