Mainos

Auto korjattiin ohjeiden vastaisesti – pariskunnalle 35 miljoonan euron korvaukset

Korjaamon vakava laiminlyönti johti teksasilaisen pariskunnan vakavaan loukkaantumiseen ja kymmenien miljoonien jättikorvauksiin.

Teksasilainen oikeusistuin on määrännyt liikenneonnettomuudessa loukkaantuneelle pariskunnalle 42 miljoonan dollarin eli noin 35 miljoonan euron korvaukset. Valtavan summan taustalla on pariskunnan omistaman Hondan korjausoperaatio, jossa oli rikottu räikeästi valmistajan ohjeistusta.

Vuosimallin 2010 Honda Fit oli ostettu käytettynä vuonna 2013. Vain muutamaa kuukautta myöhemmin auton ostanut pariskunta joutui autolla onnettomuuteen, jossa he loukkaantuivat vakavasti.

Auto oli käynyt ennen myyntiä korjattavana raekuuron aiheuttamien kattovaurioiden vuoksi, mutta korjauksesta ei oltu jätetty minkäänlaista merkintää auton papereihin. Operaatiossa vaihdettiin koko kattopaneeli, mutta se kiinnitettiin liimaamalla, vaikka Hondan ohjeistuksessa käsketään hitsaamaan se. Huonosti kiinnitetty kattopaneeli heikensi auton korin vahvuutta, mikä vaikutti osaltaan pariskunnan vammojen vakavuuteen.

Pariskunnan vammat syntyivät, kun auto syttyi kolarin jälkeen tuleen. Periksi antanut kattopaneeli esti auton ovia avautumasta eikä pariskunta päässyt ulos palavasta autosta.

Lähde: Jalopnik

***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.