Mainos

Tesla syttyi tuleen, mutta haukansiipiovet eivät auenneet – omistaja vaatii miljoonaa dollaria

Sähköautovalmistaja Tesla tutkii Kiinassa helmikuussa sattunutta tapausta, jossa onnettomuuteen joutunut Model X syttyi palamaan.

Tesla Model X syttyi palamaan kolaroituaan rajusti Kiinan Guangzhoussa viime helmikuussa. Autonkuljettajan ohjastaman auton takapenkillä istuivat auton omistaja sekä tämän poikaystävä.

Autolla oli vauhtia noin 75 kilometriä tunnissa, kun se osui tietä reunustavaan betoniaitaan, pyörähti ympäri ja ajoi nokkakolarin Ford Focuksen kanssa. Tesla syttyi onnettomuuden seurauksena palamaan, ja takapenkillä istunut pariskunta joutui pakokauhun valtaan, koska eivät saaneet auton haukansiipiovia auki. Pariskunta onnistui kuitenkin ujuttautumaan etupenkille ja ulos juuri ennen kuin auto muuttui tulipalloksi.

Auton omistaja hakee Teslalta noin miljoonan dollarin korvauksia, joihin valmistaja ei ole kuitenkaan suostunut. Kiinan Tesla on ilmoittanut tutkivansa tapausta ja tekevänsä yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa.

Model X:n haukansiipiovet pystyy avaamaan onnettomuustilanteessa myös käsin, mutta se vaatii ovessa olevan kaiuttimen suojan irrottamista. Kyseinen tieto löytyy autossa olevasta ohjekirjasta.

Lähde: Electrek

***

4:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.