Australiassa tehtiin korona-ajan yleisöennätys – lähes 50 000 ihmistä otti riskin katsomossa

Lähes 50  000 katsojaa seurasi keskiviikkona Brisbanessa pelattua rugbyn State of Origin -ottelua. Virallinen katsojamäärä 49  155 on englantilaisen The Guardianin mukaan korona-ajan maailmanennätys.

Laji markkinoi itseään "maailman mahtavimmaksi peliksi", ja nyt se sai hokeman perusteeksi lukeman, jota tällä hetkellä kadehditaan missä tahansa urheilutapahtumassa.

Keskiviikon ottelu oli New South Walesin ja Queenslandin osavaltioiden paras kolmesta -järjestelmällä pelattavan ottelusarjan kolmas ja ratkaiseva ottelu. Queensland voitti kotistadionillaan pelin 20–14.

Ottelu oli lähes loppuunmyyty, sillä Brisbanen stadionin katsojakapasiteetti on 52  500 katsojaa.

Australian rugbyliiga aloitti koronasulun jälkeisen kilpailutoiminnan toisena suurena joukkuelajien liigana maailmassa. Vain Saksan jalkapalloliiga Bundesliiga ennätti aloittaa keväällä pelit sitä ennen.

State of Origin -ottelusarjan aiemmissa peleissä yleisömäärä oli vielä rajoitettu, mutta rajoitukset poistettiin ennen kolmatta peliä.

Australiassa on todettu yhteensä vajaat 28  000 koronatartuntaa Johns Hopkins -yliopiston seurannan mukaan. Koronaan liittyviä kuolemantapauksia on rekisteröity 380, joten suuren maan luvut ovat verrattain hyvät.

Keskiviikon rugbypeliä edeltävän kuukauden tartuntaluku oli 380 koko Australiassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja