Valioliigan koronaluvut pysyivät alhaisina – katsomoihin yleisöä vielä tämän kauden aikana?

Jalkapallon Englannin Valioliigan viime viikon testeissä löytyi kaksi uutta koronavirustapausta. Valioliigassa tehtiin viime viikolla yhteensä 2 633 testiä pelaajille ja muille seuratyöntekijöille.

Positiivisen näytteen antaneet joutuvat kymmeneksi päiväksi eristykseen. Valioliiga ei kerro tartunnan saaneiden henkilöiden nimiä tai seuroja.

Kyseessä oli kolmas peräkkäinen viikko, kun testeissä löytyi kaksi uutta koronatapausta. Luvut ovat olleet jo useiden viikkojen ajan selvästi alempia kuin pahimpina viikkoina. Ennätyslukema nähtiin vuodenvaihteessa, kun Valioliigassa paljastui viikon testijaksolla 40 koronatapausta.

Tervetuloa, yleisö?

Pääministeri Boris Johnsonin maanantaina esittelemä suunnitelma koronarajoitusten purkamisesta Britanniassa mahdollistaisi loppukeväätä yleisön ottamisen urheilutapahtumiin. Valioliigassa tämän suunnitelman toteutuminen tarkoittaisi sitä, että kauden päätöskierros päästäisiin pelaamaan 23. toukokuuta rajoitetun yleisömäärän edessä. Asiasta kertoivat muun muassa Sky Sports ja BBC.

– Portit stadioneillamme tulevat jälleen kääntymään, Johnson julisti.

Urheilun sisätapahtumissa raja olisi 17. toukokuuta alkaen joko 50 prosenttia kapasiteetista tai 1 000 katsojaa riippuen siitä, kumpi on alempi ihmismäärä. Ulkotapahtumissa rajat ovat 50 prosenttia tai 4 000 katsojaa. Jalkapallostadionien ja muiden suurten katsomoiden osalta yleisömäärä olisi 25 prosenttia kapasiteetista tai 10 000 katsojaa.

15. toukokuuta pelattava FA-cupin loppuottelu voisi Sky Sportsin mukaan kenties toimia "testitapahtumana". Englannissa urheillaan kesällä esimerkiksi EM-jalkapalloa, Wimbledon-tennistä ja formula ykkösten Britannian GP, joten näillekin suurtapahtumille suunnitelma lupaa onnistuessaan yleisöä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja