Virusuhka taittumassa – suosikkilajin liiga jatkuu toukokuun lopussa tavalla tai toisella

Koronavirus iski myös suomalaiseen juniorijalkapalloon -"Fiilikset ovat olleet aika synkät" 2:53
Videolla käydään läpi koronaviruksen vaikutuksia suomalaiseen jalkapalloon.

Australian rugbyliiga käynnistyy koronaviruskeskeytyksen jälkeen uudestaan toukokuun lopussa. Liigan johto ilmoitti torstaina, että liigaa aletaan taas pelata 28. toukokuuta. Mahdolliset virusrajoitukset tarkentuvat myöhemmin.

–  Yksityiskohdat ovat vielä käsittelyssä, koska virustilanne muuttuu niin nopeasti, liigan johtaja Wayne Pearce ilmoitti maan tiedotusvälineille.

Liiga keskeytettiin 24. maaliskuuta kahden ottelukierroksen jälkeen, kun Australian hallitus kielsi muut kuin välttämättömät ihmisten kokoontumiset.

Alunperin liigaa pyrittiin jatkamaan ilman yleisöä. Pelit kuitenkin loppuivat, kun Queenslandin ja Uuden Etelä-Walesin osavaltiot sulkivat Uuden-Seelannin tavoin rajansa.Liigan uudelleenkäynnistys on tarkoitus toteuttaa liigan kaikkien 16 joukkueen voimin.

Uusi-Seelanti pysyttelee eristyksessä, joten paikallinen Warriors-seura pelaa kotiottelunsa Sydneyssä.

Virusuhka taittumassa

Pearcen mielestä koronavirustilanne on kehittynyt Australiassa niin myönteisesti, että sarja saattaa jatkua jopa yleisötilaisuuksina.

–  Vielä muutama päivä sitten näytti, että meidän täytyy toteuttaa eristysvaihtoehto. Nyt viruksen leviämisvauhti on kuitenkin kääntynyt selvään laskuun, Pearce iloitsi.

Worldometers-sivuston mukaan vajaan 25 miljoonan asukkaan Australiassa on hieman yli 6  100 vahvistettua koronavirustartuntaa. Virukseen kuolleita on 51.

Australiassa todettiin pahimpina hetkinä yli 400 uutta virustartuntaa päivässä. Viime päivinä uusia tartuntoja on tilastoitu alle sata päivää kohti.

Lue myös:

    Uusimmat