Mainos

Australiassa roihuaa yhä yli 100 tulipaloa, joita taltuttaa 1300 palomiestä – ainakin kolme ihmistä on kuollut ja tuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa

1:55
MTV Uutiset Live kertoi Australian metsäpaloista.

Tulipalojen kolmantena päivänä, tänään sunnuntaina, ainakin 100 tulipaloa roihuaa edelleen Australiassa Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa ja Queenslandissa. Pääministeri Scott Morrison on sanonut, että ainakin 1300 palomiestä on kutsuttu taltuttamaan paloja. Aiheesta uutisoi BBC.

Lisäksi tuhannet vapaaehtoiset siviilit ovat tulleet mukaan tulipalojen sammutustöihin.

– Ajatukseni ovat niiden luona, jotka ovat menettäneet elämänsä ja perheensä, pääministeri Scott Morrison sanoi.

Paloissa on kuollut ainakin kolme ihmistä

Lauantaina paikallinen poliisi vahvisti tulipalojen kolmannen kuolonuhrin, kun Tareen kaupungin palaneesta talosta löytyi palanut ruumis. Kyseinen talo kuului 63-vuotiaalle naiselle, mutta uhrin identiteettiä ei ole vielä voitu vahvistaa.

Lisäksi kaksi ihmistä kuoli aiemmin yrittäessään suojella kotejaan tulipaloilta. Ainakin 150 kotia on jouduttu jättämään maastopalojen vuoksi. Yli 30 henkilöä on loukkaantunut paloissa ja valtaosa loukkaantuneista on palomiehiä. 

Vaikka lauantaiyön viileämpi sää hillitsi paloja hiukan, korkea lämpötila, matala ilmankosteus ja voimakkaat tuulet tekevät palojen hallitsemisesta edelleen hyvin vaikeaa.

Lokakuussa tulipalot tuhosivat 200 hehtaaria pensaikkoaluetta, joka käsitti koalojen turvapaikan. Satojen koalojen pelätään kuolleen paloissa. 

Lähde: BBC

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja