Herkät kuvat australialaisen palomiehen hautajaista leviävät maailmalla: Pikkutyttö kokeilee isänsä kypärää – maastopalot vaatineet jo yli 20 uhria

Australian tuhoisissa maastopaloissa on tähän mennessä kuollut jo yli 20 ihmistä. Sunnuntai-iltana Suomen aikaa palot olivat vaatineet 24 ihmisen hengen.

Kuolonuhrien joukossa on kaksi pienten lasten nuorta isää, jotka olivat vapaaehtoisina sammuttamassa tulipaloja. Miehet kuolivat 19. joulukuuta. Asiasta kertoo muun muassa ABC News.

32-vuotias Geoffrey Keaton ja 36-vuotias Andrew O'Dwyer olivat menossa auttamaan Lounais-Sydneyn sammutusoperaatioissa, kun heidän paloautonsa suistui tieltä ja törmäsi puuhun. Kuolonuhrien lisäksi kolme miestä loukkaantui ulosajossa.

O'Dwyer palkittiin kuolemansa jälkeen kunnianosoituksella rohkeudesta, ja tämä palkinto ojennettiin miehen puolitoistavuotiaalle tyttärelle.

Maailmalla on nyt levinnyt koskettava kuva pienestä tytöstä isänsä ruumisarkun äärellä. Pieni tyttö kokeilee kuvissa isänsä palomieskypärää päähän tämän hautajaisissa.

Sammutustöissä yli 2600 palomiestä

Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa paloi tiistaina yhä 130 maastopaloa, joista 50 ei ollut hallinnassa. Paloja oli sammuttamassa yli 2600 palomiestä.

Viime viikonloppu oli Australian maastopalojen tuhoisin tähän asti. Kuukausia roihunneet maastopalot ovat tuhonneet jo arviolta 60 000 neliökilometriä maa-aluetta.

Palot ovat olleet niin laajoja, että ne on voidaan havaita avaruudesta asti. Jos vertailukohdaksi otetaan Suomi, paloalue vastaisi yli puolta Lapin maakunnan aluetta. Toisella tapaa suhteutettuna paloalue on noin kuusi kertaa Uudenmaan kokoinen alue.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja