Urheilumaailman jättiläisetkään eivät ole koronavirukselta suojassa – ensimmäiset tartunnat löydetty

Japanin sumopainiliitto ilmoitti perjantaina painijoiden ensimmäisestä koronavirustartunnasta. Lajissa on jo turvauduttu otteluihin ilman yleisöä, ja monia turnauksia on lykätty tuonnemmaksi.

Nyt virus on löydetty yhden ammattilaisseuran heikosti rankatulta painijalta. Virustartunnan saanut painija ja hänen joukkuetoverinsa on asetettu kahden viikon karanteeniin.

Seuran mukaan painijat ovat harjoitelleet vain keskenään, eikä heillä ole ollut yhteyksiä kilpaileviin seuroihin.Sumoliitto ei ilmoittanut positiivisen testin antaneen urheilijan nimeä.

Uutistoimisto AFP:n haastattelema sumopainija kertoi nimettömänä, että seurat pyrkivät harjoittelemaan rajoituksista huolimatta mahdollisimman normaalisti.

–  Harjoittelemme, mutta vain omalla salilla, painija kertoi.

–  Samalla pyrimme noudattamaan kaikkia terveysviranomaisten ohjeita. Käytämme kasvomaskeja, kun mahdollista, pesemme käsiä, käytämme käsidesiä. Kaikki normaalit varotoimenpiteet ovat käytössä.Lisäksi urheilijoiden ja seuran muun henkilökunnan liikkuminen on rajattu minimiin.

Viime päivien huono käänne

Sumon seuraava suurturnaus oli tarkoitus järjestää Tokiossa 10. toukokuuta. Lykkäyksen jälkeen sen uudeksi päivämääräksi on ilmoitettu 24. toukokuuta, mutta järjestäjät eivät ole vielä aloittaneet lipunmyyntiä.

Maaliskuussa Osakassa järjestetty suurturnaus kamppailtiin ilman yleisöä.

Japanin 127 miljoonan väestössä oli todettu perjantaihin mennessä yli 5  500 koronavirustartuntaa. Kuolonuhrien määrä oli suhteellisen matala eli 99.

Japanin tartuntatapaukset ovat kääntyneet viime päivinä uuteen nousuun Worldometersin mukaan. Maassa todettiin torstain aikana 680 uutta tartuntaa.

Aiemmin viikolla Japanin hallitus julisti seitsemälle alueelle hätätilan pandemian takia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja