Australian pääministeri tyrmäsi vaatimukset leikata hiilentuotantoa – "En aio heittää menemään tuhansien työpaikkoja"

Australian pääministeri Scott Morrison on puolustanut tiukasti maansa hiilentuotantoa. Morrisonin hallitus on saanut kritiikkiä vähäisistä ilmastotoimista Australiaa piinaavien maastopalojen keskellä.

–  En aio heittää menemään tuhansien australialaisten työpaikkoja kääntämällä selkäni perinteisille aloille, Morrison sanoi Seven-kanavan haastattelussa.

Morrison kutsui vaatimuksia hiilentuotannon leikkaamisesta vastuuttomiksi ja sanoi niiden johtavan vain työpaikkojen menetyksiin ja talouden kurjistumiseen.

Australia ei ole maailman kärkisaastuttajia, mutta se kuuluu maailman suurimpiin hiilentuottajiin, ja hiilisektori on tärkeä työllistäjä monilla alueilla. Suuri osa australialaisesta hiilestä menee vientiin.

Palot kirvoittaneet vaatimuksia ilmastotoimista

Maastopalot ovat Australiassa tavanomaisia, mutta ilmastonmuutoksella arvioidaan olevan osansa tämänvuotisen maastopalokauden rajuudessa. Tilanne on kirvoittanut hallitusta kohtaan vaatimuksia ilmastotoimista.

Morrisonin keskustaoikeistolainen hallitus on seisonut tiukasti maan hiilisektorin takana. Pääministeri on vakuuttanut Australian pitävän kiinni aiemmin sovituista päästötavoitteista, mutta on torjunut vaatimukset uusista leikkauksista.

Morrison sai viime viikolla tiukkaa kritiikkiä lähdettyään lomailemaan Havaijille maastopalotilanteen pahentuessa. Pääministeri taipui lopulta keskeyttämään lomansa ja palasi Australiaan, jossa hän on esimerkiksi tavannut maastopaloja sammuttavia palomiehiä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja