Australian pääministeri murtuneena maan taloustilanteesta: "Yli kolmen vuoden työ työllisyyden parantamiseksi on mennyttä"

Australian pääministeri murtuneena: “Yli kolmen vuoden työ työllisyyden parantamiseksi on mennyttä” 1:21
Australian pääministeri Scott Morrison kertoi murtuneena maan surkeasta työllisyystilanteesta – katso!

Koronaviruspandemia on ravisutellut myös Australian taloutta isolla kädellä, kertoo CNN.

Maan surulliset tilastot käyvät ilmi Australian pääministeri Scott Morrisonin puheessa, jossa hän valotti maan työllisyystilannetta. 

Hänen mukaansa Australialla onkin edessään vaikeat ajat. 

– Viimeisen kolmen kuukauden aikana olemme kohdanneet monta vaikeaa päivää. Myös tämä on yksi niistä vaikeista päivistä – yli kolmen vuoden työ työllisyyden parantamiseksi on mennyttä, Morrison sanoo murtuneena. 

Pääministerin mukaan jopa 838 tuhatta australialaista on ilman työtä koronaviruksen vuoksi. Heistä vajaa 230 tuhatta jäi työttömiksi toukokuun aikana. 

Vaikka Australian talous onkin retuperällä, pääministeri on toiveikas tulevaisuuden suhteen.

– Näen valoa tunnelin päässä ja uskon, että australialaiset näkevät sen myös. Mutta meidän on mentävä sitä kohti: meidän on tehtävä lujasti töitä jok’ikinen päivä, pääministeri kannusti puheessaan. 

Koronaviruksen hillitsemisen mallimaa

Australiaa ja naapurimaa Uutta-Seelantia on pidetty menestystarinoina koronaviruksen vastaisessa taistelussa. 

Australian menestyksessä oleellisena on pidetty ulkorajojen pikaista sulkemista maaliskuussa ja kaikkien ulkomailta saapuvien laittamista kahden viikon hotellikaranteeniin. Sen vuoksi virus ei päässyt missään vaiheessa leviämään hallitsemattomasti.

Australia aloitti purkamaan koronaviruksen vastaisia toimia vähitellen toukokuun alkupuolella. Tuolloin liittovaltion hallitus asetti suuntaa antavan kolmivaiheisen aikataulun, jonka puitteissa suurin osa rajoituksista on tarkoitus purkaa heinäkuuhun mennessä, jos uutta merkittävää tartuntapiikkiä ei tule.

Lue myös:

    Uusimmat