Mainos

Australian MM-ralli vaarassa peruuntua kokonaan – "Tuskin kukaan tietää, missä voidaan ajaa"

1:49
Ott Tänak varmisti jo maailmanmestaruuden.

Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa riehuvat metsä- ja maastopalot saattavat tehdä muutoksia ensi viikolla ajettavaan Australian MM-ralliin. Pahimmassa tapauksessa koko kilpailu voidaan perua.

Metsäpalot ovat piinanneet Australian itärannikoa jo parin kuukauden ajan. Tilanne on muuttunut pahempaan suuntaan tällä viikolla. Helteiset ja tuuliset olosuhteet ovat edesauttaneet palojen leviämistä.

Rallijärjestäjät tiedottivat lauantaina, että MM-rallin yhteyteen kaavailtu kansallinen kilpailu on peruttu palojen vuoksi.

– Tilanne Coffs Harbourin alueella on pahentunut yön aikana, ja tiedämme jo tässä vaiheessa, että tilanne on vaikuttanut joihinkin ralliteihin. Niitä ei saada käyttökuntoon ajoissa, järjestäjät ilmoittivat lauantai-iltapäivänä paikallista aikaa.

Järjestäjät kuitenkin kertoivat, että MM-sarjan osakilpailun suunnitelmaan ei ole tehty muutoksia. Ralliorganisaatio seuraa tilannetta tarkkaan ja on jatkuvassa yhteydessä paikallisten viranomaisten kanssa.

Tiettävästi palot ovat vaikuttaneet ainakin Nambuccan kaupungin lähellä ajettaviin Welshs Creekin ja Utungunin erikoiskokeisiin. Palojen pelätään leviävän entisestään ensi viikon alkupuolella.

Järjestäjät tiedottavat lisää tilanteesta ensi viikon alussa ennen nuotitusjakson alkua.

– Tuskin kukaan tietää täysin sitä, millä erikoiskokeilla voidaan ajaa. Ajan kilpailussa nolla-autoa, enkä tiedä lopullisia seurauksia. Mutta tiedän sen, kuinka kovasti organisaatio tekee töitä pitääkseen tapahtuman elossa, kilpailuun nolla-auton kuljettajaksi pestattu Shaun Dragona kirjoittaa Australian MM-rallin Facebook-sivuilla.

Paikallisten mediatietojen mukaan palot ovat vaatineet kolme kuolonuhria. Viisi henkilöä on kateissa ja 40 loukkaantunut. Palot ovat tuhonneet kaikkiaan yli 150 asuinrakennusta. Viimeisimpien tietojen mukaan Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa on peräti 74 erillistä metsä- ja maastopaloa.

Australian MM-ralli on kauden viimeinen osakilpailu. Toyotan Ott Tänak on jo varmistanut kuljettajien maailmanmestaruuden, mutta Hyundai ja Toyota taistelevat yhä valmistajien mestaruudesta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja