Kreikan kaoottinen sää asettaa jättimäisiä kysymysmerkkejä MM-rallin ylle: ”En haluaisi maalata uhkakuvia”

Kreikassa on määrä ajaa tänä viikonloppuna MM-rallia. Maan kaoottiset sääolosuhteet ovat jo nyt asettaneet koko kilpailun ylle suuria haasteita.

Kreikka on ollut useaan kertaan otsikoissa tänä kesänä sen sääolosuhteiden takia. Ensin maassa oli kuumaa ja rutikuivaa, minkä seurauksena metsäpalot pääsivät riehumaan aiheuttaen suurta tuhoa. Nyt ääripäästä on menty toiseen, kun vettä on tullut viime päivinä kuin saavista. 

Reilun sadan kilometrin päässä MM-rallin reitistä Volosin kaupungissa kadut tulvivat ja myrskytuulet puhaltavat pahimmillaan 100 km/h puuskissa. Säätiedotteet lupaavat viikonloppuun asti jatkuvia sateita, joten tilanne on todella haasteellinen.

– Vaikuttaa varmasti paljonkin. Kaiken kaikkiaan tiimit ovat koittaneet tehdä paljon töitä olosuhteiden eteen. Jos sääolosuhteet ovat noin vaihtuvat, tulee hankaluuksia, C Moren asiantuntija Riku Tahko enteilee.

X-palvelussa (entinen Twitter) on jo videoita Kreikan MM-rallin haastavista olosuhteista.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Ennen varsinaista kilvanajoa kuljettajat käyvät nuotittamassa erikoiskokeita, ja tähän on jo tullut viilauksia.

– Ei ole suunnitellusti päästy nuotittamaan osaa erikoiskokeita. On vielä epäselvää, miten se vaikuttaa aikatauluihin ja koska erikoiskokeille pääsee tekemään nuotituksia. Sitten on vielä nuotituksen jälkeen tehtävät videoiden katsomiset ja muistiinpanot. Kaikki aikataulut ovat varmasti aika sekaisin, Tahko miettii.

On mahdollista, että alueelle luvatut rankkasateet ovat niin pahoja, että erikoiskokeita joudutaan perumaan. Vaikka ollaan vasta tiistaissa, ei aikaa ole loputtomasti, sillä ralli alkaa jo torstai-iltana.

– Jos aikataulullisesti tai kelien takia jotain erikoiskokeita ei päästä nuotittamaan, niin niitä ei ajeta, Tahko toteaa.

– En haluaisi uhkakuvia maalata, mutta jos tuo määrä tulee vettä kuin nyt on lupailtu, niin kyllä varmasti maanvyörymiä ja tulvia tulee niin paljon. Kun tiedetään Etelä-Euroopan hiekkamaasto, niin väittäisin, että riski joillekin muutoksille on kohtuullisen iso. Toivotaan tietysti että ei.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat