Australian "kauhuinfluenssa" lähestyy Britanniaa, pelko pandemiasta kasvaa – "Olisi pahin maan historiassa 50 vuoteen"

Australian yli on pyyhkäissyt harvinaisen vakava influenssaepidemia. Viimeisin “kauhuinfluenssaksi” nimetyn taudin uhri on viikonloppuna tautiin kuollut sairaalan vastaanotossa työskennellyt kahden pienen lapsen äiti Australian pääkaupungissa Canberrasta. Asiasta uutisoivat News.com.au-verkkojulkaisu ja The Mirror

The Guardianin mukaan Australiaa koettelee nyt pahin influenssaepidemia 10 vuoteen.

Asiantuntijoiden mukaan siitä huolimatta, että ihmiset varautuvat tautiin yhä enemmän rokotuksin, se ei välttämättä auta tarpeeksi epidemian suitsimiseksi. 

Viimeisin epidemian uhri, kahden pienen lapsen äiti, oli saanut rokotuksen tautia vastaan. 

Asiantuntijat varoittavat, että flunssa-aalto suuntaa todennäköisesti seuraavaksi kohti Britanniaa. 

Australiassa on todettu kuluvan epidemiajakson aikana vähintään 170 000 influenssatapausta, kertovat useat medialähteet. Se on lähes kolminkertainen määrä verrattuna edellisvuoteen. 

Maassa on mediatietojen mukaan varauduttu kuitenkin siihen, että tartuntojen määrä jatkaa nousuaan. Tästä huolimatta eri puolilla maata ja naapurimaassa Uudessa-Seelannissa sairaalat ovat kamppailleet sairastuneiden tulvan kanssa.

Pelko kasvaa Britanniassa

Britanniassa pelätään nyt toden teolla, että influenssa rantautuu maahan.

Professori Robert Dingwall, julkisen terveydenhuollon asiantuntija Nottingham Trentin yliopistosta arvioi, että Australiassa parhaillaan jylläävä influenssa on pahin sitten vuoden 1968 Hong Kongista lähteneen pandemian.

Pandemia tappoi yli miljoona ihmistä ympäri maailmaa.  

– Sen perusteella mitä Australiassa on tapahtunut, julkisen terveydenhuollon henkilökunnan tulee mahdollisimman nopeasti tavata ja käydä läpi tarvittavat turvatoimenpiteet, Dingwall sanoo.

Epidemia olisi pahin Britannian historiassa 50 vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat