Australialaisnaisen esimerkki todistaa, miksei finnejä kannata ikinä puristella itse – "Sietämätöntä kipua"

Asiantuntijan vinkit päivittäiseen ihonhoitoon 1:09
KATSO MYÖS: Asiantuntijan vinkit päivittäiseen ihonhoitoon.

Finnin puristaminen saattaa tuntua houkuttelevalta, mutta pahimassa tapauksessa näppylä tulehtuu ja tilanne pahenee entisestään.

Harvalla meistä on tarvittavaa itsehillintää jättää kasvoissa möllöttävä finni paranemaan itsekseen vaan usein sitä tulee kehotuksista huolimatta puristeltua oikein voiman kanssa.

Toiveena saattaa olla, että ärsyttävä näppylä kasvoissa "paranisi" näin nopeammin ja poistuisi ärsyttämästä naamasta, mutta lopputulos onkin ollut entistä punaisempi ja tulehtuneempi avohaava.

MTV Uutisten haastattelema Kauneushuone Kajon yrittäjä ja kosmetologi Minna Malinen totesi aiemmin, että finnejä tai mustapäitä ei oikeastaan kannattaisi puristella lainkaan kotona.

– Ehdottomasti vain pahennetaan ihon kuntoa, jos kotona lähdetään puristelemaan finnejä. Sillä aiheutetaan mahdollisesti tulehduksen leviäminen ihon sisällä. Usein puristelussa on myös aikamoista voimankäyttöä, kun niitä kotona nipistellään esimerkiksi kynsillä, Malinen kommentoi.

Mirror kirjoittaa australialaisesta Tyla Brimblecombesta, joka ei kuitenkaan malttanut antaa finnin olla ja seuraukset olivat melko ikävät.

Koko leuka turposi ja tulehtui

Brimblecomben leuassa oli ollut jo puolentoista vuoden ajan näppylä, jonka nainen oli päättänyt antaa parantua itsekseen. Brimblecombe oli kuitenkin aikeissa mennä ottamaan täyteaineita leukaansa ja tajusi, että finni oli juuri siinä kohtaa, mihin pistos tulisi laittaa.

Itsevarmasti hän päättikin hankkiutua eroon näppylästä – rystysillä ja superlujaa, kuten nainen itse operaatiota kuvailee.

– Jos sinulla on joskus näppylä, etkä ole varma, onko se näppylä ja haluat todella puristaa sen, neuvoni on, että älä, Brimblecombe toteaa jälkiviisaana TikTokiin lataamallaan videolla.

Seuraavana aamuna Brimblecombe kuvailee näyttäneensä turvonneen leukansa kanssa erehdyttävän paljon Toy Story -elokuvien Buzz Lightyear -hahmolta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näppylässä ei näkynytkään tavallista vaaleaa talia vaan pää oli melko keltainen. Brimblecombe ja tämän poikaystävä yrittivät kummatkin puristaa näppyä vielä vähän lisää, saadakseen kaiken töhnän ulos. Tilanne kuitenkin vain paheni pahenemistaan.

Vuorokausi finnin puristamisen jälkeen Brimblecombe kuvailee kokeneensa "sietämätöntä kipua" ja hänen piti lopulta mennä lääkäriin hakemaan antibiootteja näppylän hoitamiseen.

Myöhemmin tililleen lataamissaan videoissa Brimblecombe onneksi kertoo, että antibiootit auttoivat, näppylä oli lähtenyt paranemaan ja turvotus oli laskenut.

Katso myös: Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit

Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit 3:45
Kangasmaskit lupaavat kosteuttaa, kiinteyttää ja heleyttää. Videolla 31-vuotias testaajamme testasi tyyriimpiä kangasmaskeja ja kysyi asiantuntijalta, mitä aineosia tuoteselosteesta kannattaa etsiä!

Lähteet: Mirror, TikTok

Lue myös:

    Uusimmat