Australiaan asettunut Tomi Björck palasi perheineen Suomeen kesäksi – tunnusti Kesäterassilla: ulkomailta tarttui mukaan yksi paha tapa

11:21
Ravintoloitsija Tomi Björk asettui perheineen Suomeen – kertoo nyt, miksi Bondi Beachin rannat vaihtuivat kotimaan maisemiin

Kokki ja ravintoloitsija Tomi Björck palasi pidemmäksi aikaa Suomeen ja paljasti Kesäterassi-ohjelmassa oppineensa Australian vuosinaan yhden pahan tavan.

Huippukokki Tomi Björck muutti perheineen viisi vuotta sitten Australiaan. Nyt Björck on kuitenkin viihtynyt Suomessa jo pari kuukautta vaimonsa ja kahden poikansa kanssa.

Hän kertoi maanantaina MTV3-kanavalla jatkuneessa Kesäterassi-ohjelmassa, että perhe aikoo palata takaisin Australiaan todennäköisesti joulun tietämillä, mutta pidempi reissu Suomeen oli odotettu.

– Bisnekset ovat tietysti tärkeä asia, joka tuo aina Suomeen tai kotimaahan, mutta halusimme myös nähdä sukua ja perhettä enemmän. Pojilla alkoi suomen kielen taito höpisee vähän tuossa yhdessä vaiheessa, Björck taustoitti.

Hän kertoi, että pariskunnan 6- ja 7-vuotiaat pojat ovat omaksuneet englannin kielen niin hyvin, että vastailevat vanhemmilleenkin englanniksi.

– Se sattuu vähän sydämeen sanoa, että ne on aussipoikia, mutta kyllä ne sydämeltään ja sielultaan ovat suomalaisia. Hyvämaineisia surffipummeja niistä varmasti tulee, hän letkautti.

Perhe ilmoitti päätöksestään viettää pidemmän aikaa Suomessa vapun korvilla Vappu ja Marja Livessä, jossa Tomi ja hänen Minka-vaimonsa nähtiin etäyhteydellä.

– Ei olla oltu kuuteen vuoteen koko perhe siellä, Björck kertoi.

Parhaillaan tekeillä olevassa Master Chef Suomi -ohjelmassa Kari Aihisen ja Sikke Sumarin kanssa nähtävä Björck kuvaili maanantaina Tuija Pehkosen ja Lorenz Backmanin haastattelussa australialaisten olevan "jopa liiankin jalat maassa" ja rentoja. 

Kokki paljasti, että Australian vuosilta on tarttunut myös yksi paha tapa. Mistä on kyse? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Kesäterassi MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin 13.7. klo 19.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja