Mainos

Aurinkovoiteesta pahaa jälkeä – taaperon iho paloi vesikelloille

Aurinkovoiteen epäillään aiheuttaneen vuoden ikäiselle tytölle vakavia iho-oireita. 

Vielä muutama viikko sitten yhdysvaltalaisäiti eli siinä uskossa, että mikä tahansa aurinkosuojavoide olisi parempi vaihtoehto kuin ei aurinkosuojaa ollenkaan. Enää hän ei ole varma, sillä uskoo aurinkovoiteen aiheuttaneen hänen reilun vuoden ikäiselle tyttärelleen vakavia iho-oireita. 

– Päivän kuluessa hänen ihonsa muuttui yhä punaisemmaksi ja punaisemmaksi, ja seuraavana aamuna hän oli turvoksissa, kirkkaanpunainen ja naama oli vesikelloilla, äiti Rebecca Cannon kertoo.

Lääkärissä käynti paljasti, että tyttö kärsi toisen asteen palovammoista, jotka aikuisille suunnattu voide oli todennäköisesti saanut aikaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Cannonin mukaan perheen muut lapset, mukaan lukien hänen kolmevuotias siskontyttönsä, olivat käyttäneet tuotetta ilman ongelmia. Vain hänen reilun vuoden ikäisen Kayla-tyttönsä iho alkoi oireilla.

Yhtiö lupaa ottaa tuotteen tutkintaan

Äiti kertoo, ettei olisi ikinä uskonut aurinkosuojavoiteen aiheuttavan jotain näin vakavaa, vaikka tuotetta ei oltukaan suunniteltu lapsille. 

– Tiedän, että hänen ikäiselleen olisi pitänyt käyttää vauvoille suunniteltua aurinkosuojaa, mutta meillä ei ollut sitä. Luulin, että rasvan levittäminen kevyesti hänen kasvoilleen olisi parempi vaihtoehto kuin ei mitään, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lääkäri epäili aurinkovoiteen aiheuttaneen tytölle allergisen reaktion, joka johti palovammojen syntymiseen. Tytön oireisiin määrättiin steroideja ja antihistamiinia, joiden uskotaan helpottavan oireita. 

Valmistajan mukaan kaikki Banana Boat -tuotteet käyvät läpi tiukat testit ja täyttävät kaikki asiaankuuluvat määräykset. Antamassaan lausunnossa yhtiö kertoo olevansa erittäin huolissaan reaktioista, joita heidän tuotteitaan käyttäneet henkilöt ovat saaneet. He ovatkin olleet yhteydessä äitiin ja luvanneet tutkia tarkemmin, onko aurinkovoide todella voinut aiheuttaa lapselle ilmaantuneet oireet.

Myös tämä auringon aiheuttama vaara kannattaa ottaa tosissaan. 

0:57

Lähde: CBA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.