Mainos

”Auringon huutoja” kuulostelleilta Voyager-luotaimilta outoja tuloksia aurinkokunnan äärilaidalta – Nasa havaitsi odottamatonta painetta

2:51

Nasan tutkijat ovat tutkineet aurinkokunnan äärilaidalla parhaillaan kiitävien Voyager-luotaimien lähettämää informaatiota ja yllättyneet odottamattomasta käänteestä.

Tutkijat ovat hämmästyneet, että hiukkaspaine kaukana aurinkokuntamme raja-alueella on odotettua suurempi. Tulokset antavat viitteitä siitä, että tutkijat eivät ole osanneet ottaa huomioon kaikkia paineeseen liittyviä osatekijöitä.

Science Alert -sivustolla todetaan, että aurinkokuntamme reunamilla saattaa olla hiukkasjoukkoja, joita ei ole osattu ennakoida. Toisaalta raja-alueella saattaakin olla ennakoitua kuumempaa.

Voyager 1 taivaltaa parhaimmillaan 20 miljardin kilometrin päässä tähtienvälisessä avaruudessa. Voyager 2 on myös pian etenemässä tähtienvälisen avaruuden äärettömyyteen.

Luotaimet eivät suoraan pysty mittaamaan painetta, mutta ne pystyvät tarkkailemaan auringon aktiivisuuden aiheuttamia hiukkaspulsseja. Science Alert kuvailee, että luotaimet kuuntelevat auringon avaruuteen sinkoamia huutoja.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja