Audi ei aio jättää kuljettajaa paitsioon edes robottiautojen aikakaudella – PB18 e-tron on oikea ajajan auto

1:28

Automaailman kerma kerääntyi jälleen kalifornialaiselle golfkerholle tutustumaan eri valmistajien uusimpiin taidonnäytteisiin. Paikalle oli saapunut myös Audin väki tuoden mukanaan PB18 e-tron -konseptiautonsa.

Pääkuvan video

Tällainen on Audin näkemys tulevaisuuden "ajajan autosta"

Autoteollisuuden tulevista tuulista saatiin maistiainen Kalifornian Montereyssa sijaitsevalla Pebble Beachin golfkerholla, jossa järjestettiin perinteikäs pienille piireille avoin autonäyttely.

Tapahtumaan uuden PB18 e-tron -supersähköauton tuonut Audi kuvailee konseptimalliaan tulevaisuuden urheiluautoksi.

Kyseessä on varsin radikaali näkemys siitä, millainen on todellinen "ajajan auto" aikana, jolloin täysin autonomiset autot ovat jo arkipäivää.

PB18 e-tron ei edes yritä leikitellä symbioosilla, jossa kuljettaja tekisi tilaa autonomiselle teknologialle, vaan tässä autossa kuski on kuningas.

PB18 on saanut vaikutteita ennen kaikkea saksalaisvalmistajan menestyksekkäästä Le Mans -kilpurista. Kuljettaja, jonka ympärille koko auto on rakennettu, voi halutessaan istua keskellä ohjaamoa samaan tapaan kuin esimerkiksi LMP1:ssä, mutta helpomman arkikäytön kannalta penkki ja istuin voidaan siirtää myös perinteisempään paikkaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja