Audi ei aio jättää kuljettajaa paitsioon edes robottiautojen aikakaudella – PB18 e-tron on oikea ajajan auto

1:28

Automaailman kerma kerääntyi jälleen kalifornialaiselle golfkerholle tutustumaan eri valmistajien uusimpiin taidonnäytteisiin. Paikalle oli saapunut myös Audin väki tuoden mukanaan PB18 e-tron -konseptiautonsa.

Pääkuvan video

Tällainen on Audin näkemys tulevaisuuden "ajajan autosta"

Autoteollisuuden tulevista tuulista saatiin maistiainen Kalifornian Montereyssa sijaitsevalla Pebble Beachin golfkerholla, jossa järjestettiin perinteikäs pienille piireille avoin autonäyttely.

Tapahtumaan uuden PB18 e-tron -supersähköauton tuonut Audi kuvailee konseptimalliaan tulevaisuuden urheiluautoksi.

Kyseessä on varsin radikaali näkemys siitä, millainen on todellinen "ajajan auto" aikana, jolloin täysin autonomiset autot ovat jo arkipäivää.

PB18 e-tron ei edes yritä leikitellä symbioosilla, jossa kuljettaja tekisi tilaa autonomiselle teknologialle, vaan tässä autossa kuski on kuningas.

PB18 on saanut vaikutteita ennen kaikkea saksalaisvalmistajan menestyksekkäästä Le Mans -kilpurista. Kuljettaja, jonka ympärille koko auto on rakennettu, voi halutessaan istua keskellä ohjaamoa samaan tapaan kuin esimerkiksi LMP1:ssä, mutta helpomman arkikäytön kannalta penkki ja istuin voidaan siirtää myös perinteisempään paikkaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja