Mainos

Atrian omistajaosuuskuntien lihan hankinta kasvoi

Atrian omistajaosuuskuntien (Itikan, Pohjanmaan Lihan ja Lihakunnan) lihan hankinnan kokonaismäärä oli viime vuonna runsaat 104 miljoonaa kiloa. Tästä naudan lihan osuus oli lähes 36,5 miljoonaa, sianlihan runsaat 51,5 ja siipikarjan osuus lähes 16 miljoonaa kiloa. Kokonaismäärä kasvoi edellisvuodesta seitsemän prosenttia.

Osuuskuntien suurin naudanlihan hankkija oli Lihakunta, runsaat 21 miljoonaa kiloa. Itikan osuus oli lähes 13 ja Pohjanmaan Lihan 2,3 miljoonaa kiloa. Sianlihan suurin hankkija oli Itikka, 30,5 miljoonaa kiloa. Lihakunnan osuus oli runsaat 11,5 ja Pohjanmaan Lihan 9,5 miljoonaa kiloa. Siipikarjan osuudesta vastasi yksinomaan Itikka.

Prosentuaalisesti sianlihan hankinta kasvoi eniten Pohjanmaan Lihassa ja naudanlihan Itikassa. Valtakunnallisen hankintahintavertailun mukaan esim. Itikka maksoi naudanlihasta 1,25 prosentin lisähintoineen keskimäärin 12,64 ja sianlihasta 8,44 markkaa kilolta.

Porsaita Atrian osuuskunnat välittivät lähes 420000 ja vasikoita runsaat 42000. Porsaiden kappalemäärien kasvu oli 11,4 ja vasikoitten 3,7 prosenttia.

Eläinvälitysvolyymien kehitys antaa Itikka osuuskunnan toimitusjohtajan Tom Weckströmin mukaan kuvan hankintavolyymien lähitulevaisuuden kehityksestä. Osuuskunnat ovatkin budjetoineet merkittävät hankintavolyymien lisäykset tälle vuodelle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.