Atooppisen ihon meikki

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, minkälainen on hyvä tumma silmämeikki juhlaan ja kuinka atooppinen iho meikataan.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Näyttävä meikki vihreille silmille

Moi Riia! Tykkään meikata näkyvästi ja haluaisin kesällä oleviin hääjuhliin jonkun kauniin kesäisen mutta melko näkyvän meikin. Minulla on vihertävät silmät, tummanruskeat hiukset ja pinkki mekko juhliin. Millä sävyillä sää vihreät silmät kunnolla esiin, koska pidän vihreistä silmistäni?

Riian vastaus:

Testaa tehdä silmämeikkisi ihanalla Nivean Creative Eyes Pure Diamond luomiväritriolla 480 Prismatic Purples. Paletin upeat liilan sävyt saavat varmasti vihreät silmäsi loistamaan. Jos haluat meikistä tumman, levitä tummin sävy koko liikkuvalle luomelle ja häivytä ylöspäin kohti kulmakarvaa, kahdella vaaleammalla sävyllä.

Jos taas mielit vaaleampaa lookia, sipaise paletin vaalein väri liikkuvalle luomelle, tee tummimmalla sävyllä varjostus ulkonurkkaan ja häivytä kolmannella värillä luomivako utuiseksi.

Rajaa silmät mustalla Expert Eye Linerilla ja levitä ripsiin Volume Nanodefinition tuuheuttavaa maskaraa.

Kaunis iho kesän juhlaan

Moi! Olen 15-vuotias. tyttö ja tarvitsisin apua, kun minulla on kesäkuussa rippijuhlat ja haluaisin saada hyvän meikin. Miten ihon saisi näyttämään hyvältä ja että se ei olisi kovin kiiltävä, jos on lämmin päivä? Haluaisin, että meikki pysyisi hyvin koko päivän ajan.

Riian vastaus:

Rippijuhliin meikki saa mielestäni olla aika luonnollinen, mutta tietysti kantajansa näköinen.

Panosta hyvään ja huolella tehtyyn meikkipohjaan. Levitä meikin alle mattapinnan jättävä voide. Young-sarjan Control Shine! Gel Cream kosteusvoide pitää ihon kiillottomana pitkään. Anna voiteen imeytyä kunnolla ja levitä sitten kasvoille meikkivoide. Testaa Nivean Stay Real meikkiä. Se sulautuu ihon omaan väriin luonnollisesti, peittää hyvin, mutta on silti tarpeeksi ohut. Puuteroi iho huolellisesti Ideal Finish -kivipuuterilla. Ihanaa juhlaa sinulle!

Siveltimen valinta

Hei! Kysyisin siveltimistä, joita olet käyttänyt meikkivideoissa. Mikä olisi hyvä sivellin kun käytän Stay Real -meikkivoidetta? Löytyykö Nivealta kyseiset siveltimet, joita käytät meikkivideoissa?

Riian vastaus:

Valitettavasti Nivean valikoimista ei löydy meikkisiveltimiä. Mene tavaratalon kosmetiikkaosastolle ja pyydä myyjää avuksesi. Siveltimiä löytyy monenlaisia, joten tunnustele mikä sopisi omaan käteesi ja käsialaasi parhaiten. Muista pestä sivellintä säännöllisesti jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Pari kertaa viikossa kevyt pesu saippualla tai astianpesuaineella ja runsaalla vedellä saa siveltimen karvan pysymään hyvässä kuosissa.

Huulipunan sävyn valinta

Hei! Minulla on lämpimät sävyt, ilmeisesti olen kevätihminen. Silmäni ovat sinivihreät, ihoni hyvin vaalea, mutta vähän kellertävä.

Hiukseni ovat tummanvaaleat. Sellaiset hiekan väriset, joissa on hieman punertavuutta.

Olen aina kokenut ongelmallisimmaksi huulipunan ja poskipunan värin valitsemisen. Minulla ei ole kovin täyteläiset huulet ja suuni on muutenkin pieni. Liian tumma sävy näyttää kummalliselta. Siksi en usein käytä mitään tai hieman sävytettyä huulikiiltoa.

Kannattaako huulipunan valintaa miettiä tällä kylmä-lämmin periaatteella? Huulteni sävy on melko punainen, ei sellainen kylmän vaaleanpunainen niin kuin monilla kesäihmisillä. Silti valitsen yleensä kylmiä mahdollisimman luonnollisia vaaleanpunaisia sävyjä huuliin. Poskipunani on samaa värimaailmaa, tai sitten joku hyvin luonnollinen persikkasävy.

Kannattaisiko minun kokeilla jotakin muuta?

Riian vastaus:

Testaa Nivean Color Passion by Chantal Thomass huulipunan sävyä 81 Beige Plaisir. Tämä luonnollinen sävy on todella kaunis ja se mukautuu kantajansa ihon värin mukaan joko hieman lämpimäksi roosan ruskeaksi tai pehmeäksi nougaan nudeksi. Väri on juuri sopivan vaalea, mutta antaa silti enemmän väriä kun huulikiilto tai kiiltopuna.

Atooppisen ihon meikki

Moi! Olen 15-vuotias, ja minulla on atooppinen, mutta hyväkuntonen iho. Kannattaako minun käyttää mitään meikkivoidetta tai puuteria? Jos, niin mitä? Silmäni ovat siniharmaat ja hiukset luonnostaan ruskeat. Minkälainen silmämeikki minulle sopisi? Kiitos ja hyvää kesää!

Riian vastaus:

Atooppista ihoa on ihan hyvä suojata ohuella ja kosteuttavalla meikkivoiteella. Kokeile Teint Delight geelimeikkivoidetta. Se on raikas ja tuntuu ihanan kostealta iholla. Sipaise meikkivoiteen päälle kevyesti Ideal Finish kivipuuteria, jos ihosi sitä kaipaa.

Silmämeikiksi sinulle suosittelen vaaleaa pastellisävyä koko liikkuvalle luomelle ja siistiä eyeliner rajausta silmän yläluomelle. Kokeile muodikasta mintunvihreää; Creative Eyes Mono by Chantal Thomass 27 Blue Desire. Se tuo silmiesi värin hyvin esille ja sopii hyvin nuoren naisen raikkaaseen kesämeikkiin.

Raskaiden luomien meikkaaminen

Minulla on raskaat luomet, silmät näyttävät puoliksi kiinni olevilta silloinkin, kun ovat auki. Miten voisin keventää luomia?

Riian vastaus:

Raskaille luomille silmämeikin tulee olla tumma ja mielellään mattapintainen. Tumma silmämeikki kohottaa katsetta ja häivyttää luomien raskautta.

Meikkaa luomet niin että tumma väri näkyy luomella kun luot katseesi suoraan peiliin. Jos luomiväriä ei näy, vaan se jää kokonaan luomelle piiloon, kohota sitä vielä ylöspäin, kohti kulmakarvoja. Häivytä lopputulos hyvin, niin että silmämeikki on tumma mutta utuinen smokey eyes -tyylinen.

Harjoittele hyvin, sillä siististi tehty tumma silmämeikki on upea ja saa silmäsi varmasti loistamaan!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Lue myös:

    Uusimmat