Atletico laulukuoroon Mestarien liigassa – neljä joukkuetta lisää jatkopeleihin

Manchester United, FC Basel, AS Roma ja Juventus raivasivat tiensä jalkapallon Mestarien liigan 16 parhaan joukkoon lohkojensa viimeisellä ottelukierroksella tiistaina.

Roma nousi 1-0-voitollaan kazakstanilaisesta Qarabagista koko C-lohkon ykköseksi, kun Chelsea ja Atletico Madrid jäivät Lontoossa 1-1-tasapeliin.

Atleticon toiveet jatkopeleistä heräsivät, kun Saul Niguez puski vieraat johtoon toisen jakson aluksi. Haaveet romuttuivat lopulta, kun Stefan Savic teki Chelsean 1-1-tasoituksen omaan maaliin. Chelsealle tasapeli tarkoitti kuitenkin lohkokakkoseksi putoamista.

Juventus varmisti FC Barcelonan peesissä paikan jatkossa D-lohkon 2-0-vierasvoitolla kreikkalaisesta Olympiakosista. Jatkopaikka olisi toki varmistunut ilmankin, kun portugalilainen Sporting hävisi Camp Noulla Barcelonalle 0-2.

Liki varmasti jo ennen päätöskierrosta jatkossa ollut Manchester United nousi avausjakson 0-1-tappioasemasta 2-1-voittoon TsSKA Moskovaa vastaan. Venäläisvieraat karkasivat johtoon Alan Dzagojevista selästä ohjautuneella kudilla, mutta United käänsi kamppailun minuutin välein tulleilla Romelu Lukakun ja Marcus Rashfordin maaleilla.

B-lohkon jatkajat olivat selvillä jo edellisellä kierroksella. Bayern München kukisti Paris Saint-Germainin 3-1. Corentin Tolisso teki baijerilaisille kaksi maalia.

Mestarien liigan alkulohkot pelataan loppuun keskiviikkona. Tuolloin pelaavista joukkueista Manchester City, Besiktas, Tottenham ja Real Madrid ovat jo varmistaneet jatkopaikkansa.