Kylian Mbappe pelasti Pariisin tuskasta – jättilohkon panokset kasautuivat hurjalla tavalla, Barcelona marssi jatkopeleihin

Newcastlen hurja puolustustaistelu suli karulla tavalla – Kylian Mbappe tasoitti lisäajan rangaistuspotkusta 2:37

Jalkapallon Mestarien liigan jännittävimmäksi muodostunut F-lohko huipentuu kahden viikon kuluttua hurjalla tavalla. PSG tasoitti Newcastlea vastaan Pariisissa lisäajalla Kylian Mbappen rangaistuspotkulla ja jatkopaikka on sen omissa käsissä seuraavaksi vierasottelussa pudotuspelipaikan varmistanutta Dortmundia vastaan.

Newcastle oli Alexander Isakin ensimmäisen puoliajan maalilla kiinni jättimäisessä vierasvoitossa aina lisäajan kahdeksannelle minuutille, jolloin erotuomari Szymon Marciniak vihelsi VAR-tarkastuksen jälkeen PSG:lle kyseenalaisena pidetyn rangaistuspotkun. Pallo oli osunut hetkeä aiemmin Livramenton käteen. Kylian Mbappe upotti pilkusta uransa 43. maalin Mestarien liigassa, jonka myötä PSG nappasi tärkeän tasapelipisteen.

Mystinen käsivirhe ihmetytti asiantuntijoita – PSG-pelaajien ennakoinnit jäivät viheltämättä: "Vaikutukset ovat valtavat" 3:30
Tuomarin ratkaisut kiehuttivat asiantuntijoita: "Vaikutukset ovat valtavat"

Samaan aikaan Dortmund voitti AC Milanin Milanossa ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä. Päätöskierroksella Newcastlen ja AC Milanin on jatkoon mieliäkseen voitettava keskinäinen ottelunsa samalla kun Dortmundin on syötävä Saksassa pisteet PSG:ltä.

E-lohkon jatkoonmenijät ovat tiistain myötä Lazio ja Atletico Madrid. Italialaiset voittivat alkuillasta Celticin 2–0 ja myöhemmin Atletico haki Feyenoordista 3–1-vierasvoiton.

Barcelona oli aluksi H-lohkossa vaikeuksissa kotikentällään Portoa vastaan, mutta nousi lopulta 2–1-voittoon portugalilaisten Joao Cancelon ja Joao Felixin osumilla, jotka varmistivat samalla katalonialaisten jatkopaikan ennen lohkovaiheen päätöskierrosta. Päätöskierroksella Porto ja Shahtar ratkaisevat toisen jatkopaikan kohtalon keskinäisessä ottelussa.

G-lohkosta jatkoon etenevät Manchester City ja RB Leipzig tarjosivat Etihadilla maalijuhlan, jossa Leipzig hankkiutui ensin kaikkien yllätykseksi 2–0-johtoon, mutta City nousi osuma kerrallaan toisen puoliajan kirin myötä voittoon.

Juttua muokattu kello 00.27. Lisätty maininta Mbappen rangaistuspotkumaalista.