Asutko pikaruokaravintolan vieressä? Se todella voi pilata elämäsi

0:37

Tutkijoiden mukaan sepelvaltimotaudin riski lisääntyy, jos roskaruokaa on saatavilla 500 metrin tai lyhyemmän matkan päässä.

Videolla esitellään 10 suosikkiherkkua, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta – kuinka montaa himoitset?

Jos asuntosi ikkunasta näkyy läheiselle grillille tai autokaistalle, sinulle on huonoja uutisia. Tutkimuksen mukaan pikaruokaravintolan lähellä asuminen lisää sydänsairauksien riskiä, kertoo Goodfood.com.

500 metrin matka ravintolaan lisää riskiä

Tutkimusta varten analysoitiin yli kahden miljoonan 35-vuotiaan aikuisen tietoja vuonna 2009. Tutkimushenkilöt olivat asuneet samassa paikassa ainakin 15 vuotta.

Tutkijat laskivat, montako pikaruokalaa löytyi 500 metrin, kilometrin ja kolmen kilometrin säteeltä osallistujan asunnosta.

Tutkijoiden mukaan sepelvaltimotaudin riski nousi 13 prosenttia, jos henkilö asui 500 metrin päässä kahdesta pikaruokaravintolasta verrattuna siihen, että lähistöllä ei olisi ollut roskaruokapaikkaa. Jos ravintoloita oli kilometrin säteellä viisi tai enemmän, riski nousi 17 prosenttia.

"Se, millaista ruokaa on tarjolla ostettavaksi, vaikuttaa ihmisten ruokavalintoihin"

Tutkijat toivoisivat päätöksentekijöiden huomioivan pikaruoan myymisen terveysvaikutukset.

– Tiedämme aiemmista tutkimuksista, että se, millaista ruokaa on tarjolla ostettavaksi ihmisen asuinpaikan lähellä, vaikuttaa ihmisten ruokavalintoihin, kertoo tutkimusta tehnyt Maartje Poelman.

– Tutkimuksemme viittaa siihen, että kaupunkiasujat, jotka asuvat kilometrin säteellä pikaruokaravintolasta, syövät enemmän pikaruokaa, joka lisää sepelvaltimotaudin riskiä.

Tutkimus julkaistiin European Journal of Preventative Cardiology -lehdessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja