Mainos

Asuntojen hintojen nousun arvellaan jatkuvan

Kiinteistövälittäjät uskovat asuntojen hintojen yhä nousevan. Uusimman barometrin mukaan hintojen nousuun uskoo 61 prosenttia kyselyyn vastanneista kiinteistövälittäjistä. Noin viidennes välittäjistä uskoo hintojen nousevan enemmän kuin 3 prosenttia seuravan vuoden aikana. Vain 5 prosenttia uskoo hintojen laskuun ja 34 prosenttia arvelee hintojen pysyvän ennallaan.

Asuntotyyppien välillä ei uskota olevan eroja. Hintojen arvellaan nousevan niin pienten kerrostaloasuntojen, perheasuntojen, rivitaloasuntojen kuin omakotitalojenkin kohdalla.

Talven aikana asuntojen myyntiajat ovat lyhentyneet ja myös vapaa-ajanasuntoja on myyty poikkuksellisen paljon. Vilkastuneeseen asuntokauppaan uskotaan vaikuttavan mm. lainojen alhainen korkotaso ja kuluttajien lisääntynyt luottamus etenkin omaan talouteen. Myös asuntojen reaalihintojen lasku on tehnyt ostamisesta houkuttelevampaa.

Kiinteistömaailman Kiinteistöbarometri-kyselyyn vastasi 310 kiinteistövälittäjää 48:lta paikkakunnalta. Barometri seuraa välittäjien näkemyksiä asuntomarkkinoiden kehityksestä puolen vuoden välein.

(MTV3)

(Talousuutiset 4.4.02)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.