Mainos

Asuntoedusta luopunut Keva-Ailus: Kohtuullisuutta mietittävä laajemmin

Asunto- ja autoetujensa takia myrskyn silmässä ollut Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) toimitusjohtaja Merja Ailus päätti viikonlopun aikana luopua asuntoedustaan. Hän avasi syitä päätökseensä MTV Uutisille.

– Viikonlopun aikana perheeni kanssa käytyjen keskustelun pohjalta todettiin, että ihan perheen yksityisyyden takia niistä halutaan luopua. Ja sitten tämä keskustelu tästä kohtuullisuudesta on vaikuttanut päätökseen, Ailus myöntää.

Ailus lähettää viestin myös muille kuntapäättäjille, että kohtuullisuuskysymyksiä olisi syytä miettiä laajemminkin.

– Ymmärrämme oikein hyvin, että jos ajatellaan kuntien pienipalkkaisten työntekijöiden näkökulmasta tämä kohtuullisuus näyttäytyy aivan toisella tavalla jos verrataan alaa muihin toimijoihin, Ailus myöntää.

"Palkitseminen ollut mitä ollut"

Hän ei kuitenkaan halua ottaa palkitsemisjärjestelmään kantaa tarkemmin.

– Se on osa palkitsemista mikä meillä on ollut. Mielestäni historiaa on vaikea peruuttaa taaksepäin. Täytyy katsoa tulevaisuudessa minkälaisia etuuksia meillä ja miten ne määräytyvät. On hyvä että tällaista keskustelua käydään.
Ailus toivoo kohtuullisuus- ja arvokeskustelulle laajempaa pohdintaa.

– Ei vain yhden organisaation tai henkilön kautta. Silloin sille saataisiin paremmat mittasuhteet.

– Tämä on ollut ihan henkilökohtainen ratkaisu. En halua tällä viestittää, että näin pitäisi muidenkin toimia, Ailus jatkaa.

Ailus muistuttaa, etteivät viikonlopun päätökset pienennä hänen palkkaansa.
– Tätä ei kompensoida mitenkään, minulla on kokonaispalkkaus. Kaikki nämä edut eivät ole tulleet palkan päälle, vaan ne on otettu siitä pois.

Pahoittelut Kevan työntekijöille

Ailus pahoittelee, että keskustelu etujen kohtuullisuudesta on mustamaalannut koko Kevaa.
– Täällä tehdään joka päivän hirveän hyvä työtä. Meidän toimintaprosesseihin tämä ei vaikuta, mutta varmaankin siihen työntekijöiden mielialaan, kun tällainen keskustelu fokusoituu tähän taloon, niin ei se varmaan hyvältä tunnu. Kevan puolesta ja niiden henkilöiden, jotka tätä kohtuullisuuskeskustelua käy, kovin pahoillani syntyneestä keskustelusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.