Mainos

Asukkaat erittäin tyytyväisiä kahden viikon putkiremppaan – "Todistettavasti mahdollista"

2:04

Helsinkiläisen taloyhtiön putkiremontti valmistui ennätysajassa, vain kahdessa viikossa. Asukkaat ovat tyytyväisiä, kun evakkoaika jäi lyhyeksi. Remontin toteuttajan mukaan putkiremontteja voidaan nopeuttaa, kun työ suunnitellaan hyvin ja organisoidaan nykyistä paremmin.

Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevalla taloyhtiöllä on ikää 61 vuotta. Asuntoja talossa on 20. Tänään asukkaat pääsivät muuttamaan takaisin koteihinsa vain kaksi viikkoa kestäneen putkiremontin jälkeen.

– Tänään tosiaan ollaan tulossa takaisin ja siivotaan. Äsken kun tässä siivosin, huomasin, ettei ole paljon siivottavaa. Jäljet on siivottu työn jälkeen, kiittelee asukas Maija Kurki.

Töitä tehtiin kahdessa vuorossa

Remontin aikana uusittiin kylpyhuoneet, vesijohdot, viemärit ja sähköjohdot. Viemäreitä ei esimerkiksi sukitettu tai pinnoitettu vaan kaikki uusittiin. Töitä tehtiin kahdessa vuorossa.

– Työt on suunniteltu niin, että niitä pystytään tekemään limitettyinä nopeammin. Jos normaalisti 80 prosenttia ajasta työmestat ovat tyhjillään, tässä se idea on, että töitä tehdään tiiviimmin, kuvailee toimitusjohtaja Sami Kokkonen Fira Palveluista.

Kokkosen mielestä lyhyen putkiremontin mahdollistaa hyvä yhteistyö.

– Tehdään hyvää yhteistyötä hankkeen alusta asti oikeiden kumppanien kanssa. Asukkaat, osakkaat ja tilaajan edustajat ovat mukana yhteistyössä ja yhdessä asetetaan ne tavoitteet. Lisäksi huolellinen ennakkosuunnittelu, jonka ansiosta tämä toteutusvaihekin voi onnistua näin hienosti.

Asukkaat osallistuivat suunnitteluun

Taloyhtiön asukkaat osallistuivat aktiivisesti remontin suunnitteluun. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan mukaan nopea putkiremontti ei vielä onnistu isoissa taloyhtiöissä.

– Ei ehkä tällä hetkellä mitään isoja taloyhtiöitä kosketa tämmöinen. Sitä pitää kyllä vielä harjoitella, että löytyy semmoinen miehistö, joka pystyy sen hoitamaan. Tulevaisuudessa varmasti onnistuu kaikissa taloyhtiöissä. Se on taloyhtiön eduksi, että ala muuttuu vähän ketterämmäksi, sanoo Satumaanpolku 5:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Jauhiainen.

Putkiremontit lyhenevät jatkossa

Putkiremontin toteuttaja uskoo, että jatkossa lyhyistä putkiremonteista tulee yleinen käytäntö. Nykyisin putkiremontit kestävät noin kolme kuukautta, jatkossa ehkä reilun kuukauden.

– Kyllä luulen, että tämä herättää siihen, että ajat rupeavat lyhenemään, koska nyt on todistettu, että tämä on mahdollista, uskoo Kokkonen.

Taloyhtiön edustaja on samaa mieltä.

– Kysyntää tulee vuorenvarmasti ja pikaremontit yleistyvät, vakuuttaa Jauhiainen.

Pikaremontti ei ole kalliimpi

Kustannukset eivät vielä ole tarkalleen tiedossa, mutta lähtökohta on se, että pikaremontti ei tule ainakaan perinteistä putkiremonttia kalliimmaksi.

– Meidän ymmärrys on se, että normaalia markkinahintatasoa ei tulla ylittämään. Varmasti uskoisin, että taloyhtiö saa tästä säästöä, vakuuttaa Kokkonen.

Asukkaat ovat valmiita suosittelemaan pikaremonttia muillekin taloyhtiöille.

– Ilman muuta suosittelen. Haitta-aika on niin lyhyt, ettei tarvitse kuukausikaupalla viettää aikaa toisten nurkissa tai maksaa vuokria muualle, kiittelee asukas Tatu Kurki.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.