Mainos

Asukasliitto: Valtion perustettava asuntopankki

Asumisella keinottelusta huolestunut Asukasliitto vaatii valtiota perustamaan asuntopankin. Liiton mukaan pankki on tarpeen, jotta asuntojen pääomakulujen korot pysyisivät alhaalla.

Kerrostaloasuntoja rakenteilla


Asuntopankki luotottaisi omaan käyttöön ostettavia asuntoja. Lainojen maksuaikojen tulisi Asukasliiton mielestä olla riittävän pitkiä, jopa yli 30 vuotta, ja korkojen matalia, 1-3 prosenttia. Liitto korostaa myös, että lainan siirron pitää olla vaivatonta, koska perheet vaihtavat asuntoa tarpeidensa mukaan.

Asukasliitto kiinnittää huomiota myös pääkaupunkiseudun asuntopulaan, joka liiton mukaan vaikeuttaa työmarkkinatilannetta. Liitto kaipaa lisää aravavuokra-asuntoja, koska se on asumismuotona turvallinen. Toisaalta liiton mielestä pitäisi paneutua myös kehitysalueiden työpaikkojen lisäämiseen, jotta muuttoliike hidastuisi.

Liitto muistuttaa lisäksi, että rakennuskustannukset voidaan pitää alhaisina, mikäli urakat kilpailutetaan kunnolla ja rakentaminen suunnitellaan sekä valvotaan hyvin. Kustannusten pysyessä alhaalla säästetään korkotuki- ja asumistukikustannuksissa, liitto huomauttaa. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.