Ässien tähtihyökkääjän uusi seura varmistui – siirtyy Ruotsin SHL:ään

Porin Ässissä ja Helsingin IFK:ssa viime kaudella pelanneen Sakari Salmisen siirto Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Örebro HK:n riveihin on varmistunut, kerrotaan ruotsalaisseuran verkkosivustolla.

Salmisen ja Örebron välinen sopimus on kaksivuotinen ja se ulottuu aina kauden 2020-2021 loppuun asti. 

Salminen aloitti viime kauden Ässissä, mutta siirtyi kesken kauden lainasopimuksella IFK:hon, jossa pelasi kauden loppuun asti. Salmisen ja Ässien välisessä sopimuksessa oli ulkomaanoptio, jonka 31-vuotias hyökkääjä käytti. 

– Erittäin mukavaa, että Sakari valitsi meidät. Rakentava pelaaja, joka on hyvä luistelemaan. Uskon, että hän sopeutuu hyvin pelitapaamme. Sakari on tekninen pelaaja, joka auttaa hyökkäyspeliämme, kommentoi Örebron urheilujohtaja Niklas Johansson seuran tiedotteessa. 

Ässissä Salminen pelasi viime kaudella 35 runkosarjanottelua, tehoin 10+21=31. IFK:ssa Salminen pelasi 22 runkosarjanottelua, joissa syntyi 5+7=12 tehopistettä. Pudotuspeleissä Salminen saalisti 7 (4+3) pistettä.

Uransa aikana Salminen on ollut voittamassa Leijonien mukana olympiapronssia. Salminen on pelannut urallaan aiemminkin ulkomailla, sillä hän on pelannut KHL:ssä Dinamo Moskovan ja Torpedo Nizni Novgorodin riveissä. 

Pesti Ruotsin SHL:ssä on toinen Salmisen uralla, sillä hän pelasi kaudella 2015-2016 12 runkosarjanottelua Växjö Lakersin paidassa. 


Lue myös:

    Uusimmat