Ässät teki kovan tempun Helsingissä – jumbosija vaihtoi omistajaa

Ässät tekee 1-3 maalin 1:13
Tästä näet nelosketjun pelaajan Valtteri Pihlajamäen Ässille iskemän voittomaalin.

Porin Ässät otti jääkiekon SM-liigassa neljännen perättäisvoittonsa, kun se löi sarjakärki Helsingin IFK:n vieraissa 3–2. Ässät nousi samalla jumbosijalta pykälän ylöspäin.

Ottelu käynnistyi Ässien kannalta murheellisesti, kun HIFK painoi johtoon jo minuutin ja 20 sekunnin pelin jälkeen.

Ässien Jacob Anderssonin siirto epäonnistui HIFK:n paineen alla, Juha Jääskä pääsi väliin ja tarjoili kiekon Jere Innalalle, joka ujutti osuman Ässät-maalivahti Konstantin Volkovin längistä (video alla).

HIFK tekee 1-0 maalin 1:39

Ässien tasoitus syntyi saman erän puolivälin paikkeilla, kun Alexander Ruuttu jysäytti komean rannelaukauksen takakulmaan.

Ässät tekee 1-1 maalin 1:38

Kanadalaismaalivahti Michael Garteig piti HIFK:ta toisessa erässä pystyssä paikoin haamutorjunnoillakin. Hän venyi koviin pelastuksiin, kun Ässät myllytti alivoimalla (video alla).

Ässät pyöritti alivoimalla – HIFK-vahti Garteig venyi huipputorjuntoihin 0:58

Kolmannessa erässä Garteigkaan ei voinut kuitenkaan Ässille mitään, kun mittelön ratkaisivat porilaisten nelosketjun pelaajat. Albin Eriksson iski Ässät johtoon päätettyään nopean hyökkäyksen väkevästi. Hän kuljetti kiekon hyökkäysalueelle, piti sen hallussa luistimensakin avulla ja maalasi  tulisella ranteella (video alla).

Ässät tekee 1-2 maalin 1:25

Vain 41 sekuntia Erikssonin maalin jälkeen kiekon ampui napakasti HIFK:n rysään puolestaan Valtteri Pihlajamäki.

Video Pihlajamäen maalista on katsottavissa jutun ylälaidasta.

Illan toisensa iskenyt Jere Innala tulitti HIFK:lle kosmeettisen 2–3-kavennuksen vain kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun helsinkiläiset pelasivat ilman maalivahtia (video alla).

HIFK tekee 2-3 maalin ilman maalivahtia 1:27

Kesken kauden puikkoihin hypänneen Karri Kiven johdolla kurssinsa kääntänyt Ässät nousi pois jumbosijalta JYPin ohi pisteellä. 14:ntena nyt oleva Ässät on lisäksi pelannut kolme ottelua jyväskyläläisiä vähemmän.

HIFK:n sarjajohto ennen Kärppiä on kuusi pistettä. Helsinkiläisillä on yksi ottelu enemmän pelattuna.