Askolan yläkoululla Uudellamaalla poikkeuksellinen väkivallanteko – yksi ambulanssilla sairaalaan

Askolan yläkoululla tapahtui poikkeuksellinen väkivallanteko.

Uudellamaalla Askolan yläkoululla tapahtui tiistaina poikkeuksellinen väkivallanteko, jossa oli osallisena kolme koulun oppilasta, kertoo Askolan kunta tiedotteessa.

Kunnan mukaan teon jälkeen yksi nuori kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan, mutta hän palasi kotiin samana iltana.
Välitunnilla tapahtuneeseen väkivaltatilanteeseen puuttui kunnan mukaan välittömästi kolme koulun aikuista ja lisää henkilökuntaa tuli paikalle nopeasti. Välitunnilla kerrotaan olleen seitsemän aikuista valvojaa.

– Olemme syvästi pahoillamme tapahtuneesta, ja ajatuksemme ovat väkivallan uhriksi joutuneen nuoren ja hänen perheensä luona. Emme hyväksy Askolan kunnassa väkivaltaa. Tässä meillä on ehdoton nollatoleranssi. Käymme jokaisen tapauksen tarkasti läpi ja arvioimme tehdyt toimenpiteet yksityiskohtaisesti. Käyttämämme toimintamallit perustuvat lakeihin ja säädöksiin, joita koulumme noudattavat kaikessa toiminnassaan, sanoo kunnanjohtaja Annu Räsänen tiedotteessa.

Poliisi selvittää tapahtumia

Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus ja poliisi on aloittanut esitutkinnan, sanoi rikoskomisario Asko Sartanen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävästä yksiköstä.

Rikoskomisarion mukaan poliisi selvittää nyt muun muassa sitä, kuinka monta ihmistä tapahtuneessa oli osallisena tai todistajana ja ovatko osalliset rikosoikeudellisessa vastuussa. Rikosoikeudellinen vastuu alkaa Suomessa 15-vuotiaana.

Askolan kunnan mukaan kyseessä oli kuluvan syyslukukauden ensimmäinen kerta, kun koulusta on soitettu poliisille akuutissa väkivaltatilanteessa. Aiemmat ilmoitukset poliisille eivät ole olleet akuutteja.

Lastensuojelulaki velvoittaa kouluja tekemään lastensuojeluilmoituksen kaikissa väkivaltaa sisältävistä tilanteista.

Koulu tekee kunnan mukaan normaalissa arjessaan tiivistä yhteistyötä sekä kotien että esimerkiksi sosiaalipalveluiden ja poliisin kanssa.

Juttua päivitetty kello 18.00 STT:n tiedoilla
 

 

Lue myös:

    Uusimmat