”Askeleen lähempänä unelmaa” – Huuhkajien luottopakki olisi jaksanut juosta Ratinan yleisön ansiosta vielä yhden puoliajan

Ratinan stadionista on tullut Huuhkajille rakas kotipesä, josta palataan voitto mukana kerta toisensa jälkeen. Laitapuolustaja Jere Uroselle Ratinan yleisö tuo paljon energiaa.

Urallaan 37 A-maaottelua pelannut Jere Uronen voidaan laskea jo Suomen kokeneeseen kaartiin, joka on nähnyt urallaan paljon, vaikka ikää on vasta 25 vuotta. Huuhkajien 1–0-voitto Kreikasta sykähdytti silti erityisen paljon.

– Taas yksi joukkueen voitto enemmän. Taistelemme isolla sydämellä. Olemme askeleen lähempänä unelmaa, Uronen tiivisti.

– Emme olleet pallollisina niin hyviä, mutta korvasimme sen taistelutahdolla ja yhteisellä tekemisellä.

Kuuden peräkkäisen kotivoiton taustalta löytyy Urosen mielestä se selitys, että Huuhkajat on pelannut pitkään yhdessä samalla rungolla.

– Tunnemme toisemme ja pidämme hauskaa. Silloin tällöin voi vaihtaa pienet hymyt. Silloin olemme parhaimmillaan.

 Ratinassa ei tunnu väsymys

Mikä taika Ratinassa sitten piilee? Se magiikka ei hiipunut, vaikka Ratinaan oli vaihdettu Kreikka-otteluksi uusi nurmi.

– Täällä on juoksurata (kentän ja katsomon välissä), mutta tuntuu siltä kuin ei olisi. Yleisö tuo suoritukseen sen 25 prossaa enemmän.

– Ratinassa ei jalat paina koskaan. Vieläkin tuntuu, että jaksaisi juosta 45 minuuttia.

Uronen oli innoissaan Suomen hyvästä tilanteesta EM-karsinnoissa, mutta hän muistutti, että puolet otteluista (viisi) on vielä jäljellä.

– Aina on jotain parannettavaa ja opittavaa. Tuntuu, että itsekin tein monta väärää ratkaisua, laitapuolustaja tähdensi.

Lue myös:

    Uusimmat