MTV Uutisten asiantuntija kommentoi Trumpin kohtaloa suorasanaisesti: "Hän on tehnyt itsestään ääliön"

Joe Biden nimetti eilistä yhdeksi Yhdysvaltain historian synkimmäksi päiväksi – MTV Uutisten asiantuntija kertoo, yhtyykö hän Bidenin kantaan 2:48
Videolla Penttilä kommentoi myös sitä, onko trumppilaisuus vallannut republikaanit pysyvästi, ja millaisen koitoksen eteen Joe Biden joutuu jakautuneen maan johtajana.

Jos Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump "pysyy kiltisti pilttuussaan" hän saa pitää paikkansa vielä kahden viikon ajan, arvioi MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä Kymmenen uutisissa.

– Mutta jos hän alkaa uudelleen kiihottamaan tai yrittää antaa käskyjä sotilashallinnolle toimista, joilla hän tukisi omaa vallassa pysymistään niin uskon, että tähän prosessiin ryhdytään. Jopa republikaanit ovat alkaneet saada tarpeekseen, hän arvioi.

Prosessilla Penttilä tarkoittaa Trumpin panoa viralta, jota useampi yhdysvaltalaispoliitikko on esittänyt Trumpin puheiden jälkeisen kongressitalon valtaamisyrityksen jälkeen.

Vaikka Trumpilla on yhä oma kannattajakuntansa, ei sen koosta ole Penttilän mukaan mahdollista sanoa mitään. Hän kuvailee Trumpia yksinäiseksi mieheksi.

– Hän on tehnyt itsestään ääliön koko maailman silmien edessä. Hänellä ei ole valtaa. Jos hän ryhtyisi käyttämään valtaa voimakkaasti uskon, että ryhdyttäisiin toimiin hänen poistamisekseen, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat