Mainos

Asiantuntijat: Tällainen harrastus tekee lapsesta älykkäämmän

Liikkuminen lisää lasten älyllistä suorituskykyä ja parantaa koulumenestystä, kerrotaan tuoreessa asiantuntijalausunnossa.

Asiantuntijoiden mukaan liikunnan lisääminen ja muiden oppituntien vähentäminen koulussa ei huononna oppilaiden arvosanoja.

Näin kerrotaan 24 tutkijan yhteisessä lausunnossa, joka julkaistiin British Journal of Sports Medicine -lehdessä. Asiantuntijat ovat Isosta-Britanniasta, Pohjoismaista ja Yhdysvalloista. Suomesta mukana oli liikuntapsykologian professori Taru Lintunen Jyväskylän yliopistosta.

Lausunnossa todetaan muun muassa, että liikunnalla ja hyvällä on kunnolla on suuri vaikutus lasten ja nuorten älykkyyteen. Liikuntatuokio ennen koulupäivää, sen aikana ja sen jälkeen parantaa oppilaan koulutaitoja.

Lisäksi kova harjoittelu lapsuudessa ja nuoruudessa auttaa myös sydäntautien ja kakkostypin diabeteksen ehkäisyssä. Kuitenkin myös rauhallinen liikunta auttaa sydänterveyden ylläpidossa.

Liikunnan myönteiset vaikutukset eivät ole vain fyysisiä: säännöllinen liikuntaharrastus auttaa kehittämään elämässä tarvittavia taitoja ja lisää itsetuntoa, motivaatiota, itsevarmuutta ja hyvinvointia. Se voi myös vahvistaa erilaisia ihmissuhteita.

Lausunnon mukaan on myös olennaista, kuinka liikunta järjestetään. Liikunnan tulisi sosiaalisen vertailun sijaan keskittyä oppimiseen ja kehittymiseen.

Lähde: Jyväskylän yliopisto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.