Mainos

Asiantuntijat eri mieltä: Onko Elop ansainnut miljoonapalkkionsa?

Nokian entisen toimitusjohtajan Stephen Elopin mahdollinen miljoonapalkkio Microsoft-kaupasta jakaa mielipiteitä.

Mikäli Microsoft-kauppa saa Nokian yhtiökokouksen hyväksynnän, Elop kuittaa lähes 19 miljoonaa euroa bonuksina ja osakepohjaisina palkkioina. Asiantuntijat ja osakkeenomistajat ovat nyt eri mieltä siitä, onko itsekin Microsoftiin siirtyvä johtaja ansainnut muhkean korvauksensa.

– Kaupasta ei pitäisi kuitata yhtään mitään. Jos Elopin tehtävänä oli nostaa kännykkäbisnes uuteen kukoistukseen, niin silloin kyllä palkkiota ei ole ansaittu ja silloin se ei myöskään ole osakkeenomistajan etujen mukaista. Mutta jos hänet palkattiin alun perin taloon vain myymään tämä yksikkö pois, niin silloin ehkä hän on palkkansa ansainnut, sanoo Osakesäästäjien keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Timo Rothovius MTV3 Uutisille.

– Kuulostaa kyllä aika korkealta summalta suhteessa siihen, miten Elopin toimikausi on sujunut. Korvaus on aika kohtuuton.

Samoilla linjoilla on myös kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz:

– Kuulostaa aivan pöyristyttävältä summalta. Näin osakkeenomistajana ja ulkopuolisena hänen työnsä ei kyllä ole ollut tuon arvoista.

"Nokian alamäki alkoi jo ennen Elopia"

Analyytikot eivät kuitenkaan pidä Elopin korvausta kansainvälisesti katsottuna poikkeuksellisena.

– Kyllähän nuo summat kuulostavat aina isolta, mutta pitää muistaa että kansainvälisten yhtiöiden johtajasopimuksissa palkkiot ovat suhteellisen suuria, sanoo OP-Pohjolan analyytikko Hannu Rauhala.

Online-osakevälittäjä Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall muistuttaa myös, että Nokian matkapuhelimien alamäki ei alkanut Elopista, vaan jo ennen häntä.

– Nyt Nokia on päässyt taas jaloilleen. Pörssikurssi näyttää sen ihan selkeästi eli muutosta on tapahtunut. Toisaalta mitä Nokian sisällä on tapahtunut ja mitä olen saanut kuulla ihan sisäpiiriltä, niin rakenteita on kevennetty huomattavasti ja sisäinen kommunikointi on paljon parempaa nykyään, toteaa Odenwall.

– Elop on siis kieltämättä ansainnut bonuksensa.

Tieto palkkiosta sisältyy Nokian ylimääräisen yhtiökokouksen tausta-aineistoon, jonka yhtiö julkisti tänään. Siitä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Elopin 18,8 miljoonan euron palkkio vaatii vielä kaupan hyväksymisen, jonka tekee Nokian ylimääräinen yhtiökokous marraskuun puolivälissä. Potista Nokia maksaa 30 prosenttia ja Microsoft loput.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.