Pähkäiletkö lahjakirjavalintojen kanssa? Tässä vinkkejä jokaiselle perheenjäsenelle!

Mikäpä onkaan mukavampaa joulun pyhinä kuin käpertyä viltin alle hyvä kirja kädessä?

Kirjakauppaliiton kunniapuheenjohtaja ja Akateemisen kirjakaupan entinen johtaja Stig-Björn Nyberg teki täsmävalinnat lahjakirjoista jokaiselle perheenjäsenelle.

Äidille

John Boyne: Tarkoin vartioitu talo

Irlantilainen kirjailija John Boyne on mahtava tarinankertoja. Hän tuli Suomessa tutuksi natsi-Saksaan sijoittuvalla kirjallaan Poika raidallisessa pyjamassa, josta on tehty myös elokuva.

Tarkoin vartioitu talo vie lukijan 1900-luvun alun Venäjälle, jossa nuori maalaispoika Georgi pestataan keisari Nikolai II:n pojan henkivartijaksi. Vallankumous vie päähenkilön Englantiin, josta hän vanhana miehenä palaa takaisin Venäjälle, jossa hän kohtaa menneisyyden muistoja ja aaveita.

Kustantaja Bazar, suomentanut Laura Beck.

Isälle

Peter James: Kuolema katsoo kohti

Peter Jamesin dekkarisarja rikosylikomisario Roy Gracesta kuuluu Iso-Britannian myydyimpiin dekkareihin. Kirjat on käännetty yli 30 kielelle. Sarjan ensimmäinen osa, (jokainen osa on itsenäinen tarina) Kuoleman kanssa ei kujeilla, ilmestyi viime vuonna suomeksi.

Tänä vuonna ilmestyi kaksi osaa: Kuolema katsoo kohti ja Kuolema ei riitä. Jamesin kirjat kuuluvat englantilaisten nykydekkareiden parhaimmistoon. Kun niitä kerran on alkanut lukea, pitää ne kaikki lukea.

Kustantaja Minerva, suomentanut Leena Mäntylä.

Nuorelle

Netti ei vaan toimi! Parhaat facebook-mokat

Tässä kirja niille nuorille, jotka eivät lue kirjoja vaan istuvat tietokoneen ääressä yötä päivää. Jos he tämän kirjan saavat, tulevat he lukemaan sen kannesta kanteen. Kokeilkaapa, olenko oikeassa.

Kustantaja Atena, toimittanut Feissarimokat.com.

Lapselle

Tuomas Kyrö & Antti Kyrö: Pukin paha päivä

Mielensäpahoittajan luojan Tuomas Kyrön ensimmäinen lastenkirja, jonka on kuvittanut hänen veljensä Antti. Pukin paha päivä on hulvattoman hauska joulutarina, josta myös hieman vanhemmat lapset pitävät.

Kustantaja WSOY.

Isoäidille

William J. Mann: Elizabeth Taylor Hollywoodin kuningatar

Hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoinen elämäkerta Hollywoodin kenties suurimmasta toisen maailmansodan jälkeisestä naisnäyttelijästä. Kuka hän oli, miten hän eli ja kuinka hän pystyi lumoamaan koko maailman?

Kustantaja Helsinki kirjat, suomentanut Ruth Jakobson.

Isoisälle

Jörn Donner: Muistiinpanoja Mannerheimistä

Donner aloittaa kirjansa sanoilla "Kun Mannerheimiä seuraa, on kun ajaisi takaa varjoa tai katselisi valokuvaa, jonka värit hitaasti haipuvat." Kaikki tunnemme Mannerheimin, vai tunnemmeko? Oliko hän sympaattinen? Mikä oli hänen suhteensa naisiin? Pitikö hän itseään suomenruotsalaisena, vai merkitsikö kieli hänelle mitään? Ja mikä on Donnerin oma suhde Mannerheimiin? Donnerin kirja on kiehtova teos arvoituksellisesta Mannerheimista.

Kustantaja Otava, suomentanut Raija Mattila.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat