Lukijat kertovat: Vanhaksi menneet lääkkeet ja muut kamalimmat saamani joululahjat

Kukapa meistä ei ilahtuisi vastaanottaessaan lahjaa? Aina valinta ei silti mene nappiin. Studio55.filäiset kertovat paketeista, joiden avaaminen johti pettymykseen.

"Olen aina seurannut sekä popmusiikkia että klassista; ilmeisesti siitä syystä olen aina inhonnut humppaa. 80-luvun loppupuolella mieheni järjesti minulle "hauskan" joululahjan. Paketista löytyi valkoiset tennissukat (joita myös inhosin, ja jotka olivat mielestäni junttiuden merkki) ja niiden sisältä kasetti. Sen nimi oli Humppatyttö. Jouluni oli pilalla, ja olisin varmasti räjähtänyt, jos ei paikalla olisi ollut isovanhempia."

"Kamalimpia joululahjamuistojani ovat ex-anopin lahjat. Jos hän antoi esimerkiksi sukat, hän paketoi kummankin sukan eri pakettiin; olihan siinä silloin kaksi lahjaa.

Kamalin oli kuitenkin lahja, jossa sain kaksi joulukynttilää. Ne olivat samassa paketissa. Huvittavinta oli, että ne olivat perheen joka joulu pöydässä olleet koristekynttilät, jotka olivat vuosien saatossa haalistuneet ja paksun pölyn peitossa. Olihan se silloin aika kamalaa ja nöyryyttävää, mutta nyt sille voi jo nauraa!"

"Sain anopilta kattoon ripustettavan, lastuisen joulukoristehärvelin, minkä olin nähnyt joskus aiemmin käytävän komeron hyllyllä."

"Sain kaksi hehkulamppua nätisti paketoituna. Minä raukka vastarakastuneena kuvittelin saavani kultasepänliikkeestä ostettua, mutta ex-mieheni päätti toisin. Olisi jättänyt edes paketoimatta..."

"20 vuotta sitten toivoin puolisolta aamutossuja, mielessäni ihanan punaiset huopatossut. Kun sitten avasin jouluna paketin, sieltä löytyi aamutossut, mutta korkokantaiset, nahkaiset, kiiltävän punaiset ja ällöttävillä haituvatupsuilla. Yritin olla kiitollisen näköinen ja laitoin ne jalkaani. Puolen vuoden sisällä ne hävisivät roskiin."

"Tässä joku vuosi sitten nykyään ex-vaimoni, joka jätti aina jouluostokset viime tippaan, lähti aatonaattona ostoksille. Menin nukkumaan, ja kun heräsin, hän oli tullut ostoksilta. Menin vessaan, ja siellä oli kauhean iso halkaistu kivenmurikka. Hän selitti "kivifriikkinä", että se on energiaa antava kivi."

"Hyvä ystäväni antoi minulle synttäri- ja joululahjaksi omat kaapista siivotut, vanhaksi menneet lääkkeet ja rasvapurnukat. Ei sentään vähän käytetyt, mutta selvästi ylipäivätyt kyllä."

"Olin noin kuusi vuotta. Siihen aikaan ei lahjoja saanut kuin yhden tai kaksi. Kerran sain kolme lahjaa, joista yksi oli iso paketti. Paketista paljastui toinen paketti, sen jälkeen kolmas ja niin edelleen. Lopulta jäljellä oli enää tulitikkuaskin kokoinen paketti, jossa oli jo kerran lipaistu kova karkki.

Sitä pettymyksen määrää en voi kuvata, mutta sisaruksillani oli kyllä hauskaa seuratessaan ilmeitäni ja lopulta pettymyksen katkeria kyyneleitä."

Myös nämä mainittiin

- Kattila

- Vasenkätiset sakset

- Harmaat isot villasukat, jotka olivat selvästi miehelle kudotut

- Anopilta saatu roskaämpäri

- Kolme kahvinkeitintä

- Alusvaatekerrasto

- Nokian N8 ja iPad

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja