Asiantuntija pamautti mehevän näkemyksen Suomen yleisurheilun tulevaisuudesta – "Nämä kisat todistivat sen"

Mitä yleisurheilun MM-kisoista jäi käteen? Mika Järvinen analysoi tuloksia 7:22
Mika Järvinen niputti Suomen MM-kisasuoritukset yhteen MTV Uutiset Livessä.

MTV Urheilun asiantuntija Mika Järvinen on tyytyväinen suomalaisurheilijoiden suorituksiin sunnuntaina päättyneissä yleisurheilun MM-kisoissa.

Suomi palasi kahdeksan vuoden jälkeen takaisin mitalikantaan, kun Wilma Murto hyppäsi seipäällään MM-pronssille. Murron lisäksi onnistujia löytyi laajalta rintamalta, kun Oliver Helander, Aku Partanen ja Silja Kosonen ylsivät hienosti kahdeksan parhaan joukkoon.

Suomalainen yleisurheilu on viime vuosina ottanut lupaavia harppauksia kohti Euroopan ja maailman kärkeä. Siitä osoituksena jo viime kesän EM-kisoista naaratut mitalit. Mitalisateelle saatiin nyt jatkumoa Murron ansiosta.

– Nämä kisat onneksi todistivat sen, että myös arvokisoissa globaalilla tasolla suomalaiset pystyvät olemaan mitaleilla. Viime vuonna EM-kisoista neljä mitalia. Sen jälkeen vähän puhuttiin, etteihän tämä ole yhtään mitään, kun pitäisi globaaleissa kisoissa pärjätä. Nyt me pärjäsimme myös mitalitaistelussa siellä ja hyviä pistesijoituksia, Järvinen toteaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Järvinen nostaa Suomen arvokisamenestyjistä tärkeän seikan esiin. Murto (25 v.), Helander (26 v.) ja Kosonen (20 v.) lähestyvät vasta huippuvuosiaan. Kolmikon takaakin on tulossa liuta lupaavia ja hyvässä iässä olevia urheilijoita, jotka voivat tuoda menestystä Suomelle tulevissa arvokisoissa.

– Kun ynnätään viime vuoden Eugenen kisojen pistesijat, EM-kisamenestys, EM-hallimenestys ja nyt tämä vuosi, niin tilanne näyttää hyvältä. Ennen kaikkea sen takia, että suurin osa meidän menestyjistämme ja onnistujistamme on sen ikäisiä, että voidaan tulevina vuosina odottaa kehittymistä ja oman tason nostoa. Ja sitä kautta pääsevät taistelemaan kovimmista sijoituksista.

Ketkä olivat MM-kisojen onnistujat ja epäonnistujat? Katso Mika Järvisen analyysi kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat