Mainos

Asiantuntijalta erikoinen neuvo: Lakkaa tarjoamasta paikkaasi vanhukselle bussissa

Pienikin aktiivinen hetki, kuten seisominen, auttaa ylläpitämään iäkkään ihmisen terveyttä.

Julkisilla liikennevälineillä kuljettaessa moni meistä ajattelee, että paikan tarjoaminen vanhemmalle henkilölle on oikea tapa toimia. Asiantuntijoiden mukaan tämä hyvältä tuntuva teko ei välttämättä olekaan niin hyvä kuin olet tähän asti luullut.

Terveydenalan ammattilaisten mukaan seisominen ja tasapainon pitäminen liikkuvassa liikennevälineessä on vanhemmille ihmisille erinomaista liikuntaa, joka auttaa heitä pysymään kunnossa.

Aktiivisuus auttaa säilyttämään itsenäisen elämän pidempään

Brittiläisen terveysklinikan neuvonantajan Muir Grayn mukaan meidän tulisi kannustaa vanhempia ihmisiä liikkumaan; kävelemään päivittäin vähintään kymmenen minuutin aja ja valitsemaan portaat hissin sijaan. Mitä tahansa, mikä pitää heidät liikkeessä. 

– Ja mieti kaksi kertaa, ennen kuin annat paikkasi vanhemmalle ihmiselle bussissa tai junassa. Seisominen on heille erinomaista harjoitusta, Gray neuvoo.

Mitä aktiivisimpina ihmiset iän karttuessa pysyvät, sitä kauemmin he kykenevät itsenäiseen elämään. Lisäksi lukuisat tutkimukset osoittavat, että liikunta auttaa ylläpitämään kognitiivisia taitoja ja pienentää riskiä sairastua muistisairauksiin.

Joten seuraavan kerran kun saat paheksuvia katseita julkisissa liikennevälineissä liikkuessasi, voit perustella sen tällä selityksellä; autat vain vanhuksia ylläpitämään kuntoaan. 

Lähde: Independent

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.