Asiantuntija varoittaa USA:n koronatartuntojen nousevan jopa 100 000 päivässä – rokotteesta lupaavia merkkejä, mutta talveksi apua ei kannata odottaa: "Varautukaa pahimpaan"

Yhdysvaltojen tartuntatautiasiantuntija varoittaa maan koronatartuntojen nousevan jopa 100 000 tapaukseen päivässä – katso videolta, miten Fauci varoitti senaattia 1:25
Katso videolta, miten Fauci varoitti Yhdysvaltain senaattia jopa 100 000 uudesta tartunnasta päivässä.

Yhdysvaltain allergia- ja tartuntatautiviraston johtaja Anthony Fauci varoittaa, että Yhdysvalloissa voidaan pian nähdä jopa 100 000 koronavirustartuntaa päivittäin.

BBC:n mukaan Fauci kertoi olevansa hyvin huolissaan maan tämänhetkisestä tilanteesta, jossa uusia tartuntoja vahvistetaan kymmeniä tuhansia päivittäin.

Esimerkiksi tiistaina uusia tartuntoja raportoitiin koko maassa yli 46 000.

Yhdysvaltain senaatti pyysi tänään arviota tulevista tartunnoista ja kuolemista Faucilta, joka on maan johtava tartuntatautiasiantuntija.

– En yllättyisi, jos lukemamme nousee 100 000 uuteen tapaukseen päivässä, Fauci totesi osana vastaustaan.

Yhdysvalloissa on raportoitu 2,5 miljoonaa tartuntaa, ja useissa osavaltioissa on kirjattu ennätysmäärät uusia tartuntoja viime päivinä.

Asiantuntijat ovat huolissaan muun muassa ensi viikonlopun massakokoontumisista, kun Yhdysvallat juhlii itsenäisyyspäiväänsä 4. heinäkuuta. Myös rasisimia vastustavat massaprotestit ovat yhä käynnissä useissa kaupungeissa.

Rokotetutkimus edistyy, mutta hitaasti

Keskiviikkona koronavirustartuntoja on maailmanlaajuisesti raportoitu Johns Hopkinsin yliopiston mukaan yli 10,5 miljoonaa.

Monissa maissa tartunnat ovat lähteneet jälleen nousuun, vaikka tilanne näytti jo rauhoittuneen. Se lisää painetta hoitomuodon tai rokotteen löytämiseksi.

Oxfordin yliopiston tutkijoiden mukaan Britanniassa tehdyissä rokotetesteissä on saatu lupaavia tuloksia, mutta rokotetta ei kannata odottaa ainakaan ensi talveen mennessä.

– Varautukaa pahimpaan, Oxfordin tutkijat totesivat uutistoimisto Reutersin mukaan.

Oxfordin yliopisto on tällä hetkellä kansainvälisesti pisimmällä koronavirusrokotteen kehittämistyössä. Iso-Britanniassa yli 8 000 ihmistä on saanut testattavan rokotteen, ja tutkimuksessa on saatu näyttöä immuunipuolustuksen reagoinnista siihen.

Tutkimus on kuitenkin yhä kesken, eivätkä tutkijat voi vielä kunnolla arvioida, milloin rokote on valmis.

Lue myös:

    Uusimmat