Asiantuntija povaa suomalaisille MM-yleisurheilijoille pirullista haastetta – "Se saattaa muodostua kompastuskiveksi"

Oliko MM-kisojen myöntäminen Qatarille virhe? Mertaranta ja Järvinen kertovat, millä eväillä Suomi lähtee mitalijahtiin 9:32
Antero Mertaranta ja Mika Järvinen kertovat, mitä suomalaisilta on lupa odottaa MM-kisoissa.

Arvokilpailujen formaatti heitto- ja hyppylajeissa voi muodostua monille suomalaisyleisurheilijoille Dohan MM-kisoissa pirulliseksi haasteeksi, ennakoi C Moren asiantuntija Mika Järvinen.

Kyseisissä lajeissa urheilijoilla on karsintakilpailussa kuuden sijaan vain kolme suoritusta käytössään.

– Se on hurja haaste. Niitä haasteita olisi pitänyt tässä matkan varrella kerätä paljon. Joillekin urheilijoille saattaa muodostua kompastuskiveksi se, että kolmella pitääkin tehdä aivan maksimisuoritus. Ei riitä se, että heittelee tai hyppää sinne päin ja pääsisi kuitenkin tekemään kuusi suoritusta, niin kuin aika paljon kotimaan kisoissa on, Järvinen kommentoi MTV Uutiset Livessä.

Järvinen peräänkuuluttaa suomalaisurheilijoiden kohdalla kovien kansainvälisten kisojen perään.

– Ulkomaalaiset kovat kisat, joissa karsitaan kolmella ensimmäisellä kierroksella, ovat kuin karsintakilpailu.

Antero Mertaranta alleviivasi, että monien suomalaisurheilijoiden tulisi useissa lajeissa tehdä vähintään oma ennätys ja mielellään jopa Suomen ennätys edes haaveillakseen loppukilpailupaikasta.

– Taso on niin kova, että meidän joukkueessamme on tällä hetkellä sellaisia urheilijoita, jotka saattavat tehdä Suomen ennätyksen ja silti ei ole mitään toivoa päästä finaaliin tai seuraavalle kierrokselle, Mika Järvinen puolestaan kiteytti.

Yleisurheilun MM-kisat alkavat - arviot Suomen joukkueesta 9:20
Mika Järvinen arvioi Suomen joukkuetta.

Lue myös:

    Uusimmat