Yleisurheiluasiantuntija muistuttaa yhdestä tärkeästä seikasta, jolla Suomen yleisurheilijat menestyvät MM-kisoissa – "Se on ensimmäinen kompastuskivi"

C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen perkaa läpi Kalevan kisoja ja lähtökohtia syksyn Dohan MM-kisoihin:"Toivotaan että suomalaiset onnistuvat, mutta se ei välttämättä tarkoita menestystä" 5:50
Pääkuvan videolla Mika Järvisen koko haastattelu!

C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvinen perkaa lähtökohtia Dohan MM-kisoihin. 

Suomen joukkueessa on nyt 17 urheilijaa, jotka ovat menossa edustamaan Suomea MM-kisoihin. 

Järvinen toivoo, että suomalaisurheilijat onnistuvat, mutta muistuttaa, ettei se välttämättä tarkoita menestymistä. 

– Itse katson menestymisen sillä tavalla, että ollaan vähintään finaalissa tai kahdeksan parhaan joukossa. Ne näkymät näyttävät siltä, että korkeintaan yksi tai kaksi pistesijaa on mahdollista, kun muistetaan, etteivät kaikki aina onnistu, Järvinen toteaa MTV Urheilulle.

Järvisen mukaan Kalevan kisoissa nähtiin usealta urheilijalta perustasoltaan heikko kilpailu. Hän muistuttaa, miten tärkeä perustason laatu on. 

– Kuitenkin karsinnasta, alkueristä ja välieristä pitää päästä tavoittelemaan niitä pistesijapaikkoja ja se on ensimmäinen kompastuskivi ja siihen tarvitaan paljon puhuttua perustasoa. Perustason pitää olla sellainen, että menee heittämällä ensimmäisen portaasta eteenpäin.

 

Lue myös:

    Uusimmat