Mainos

Asiantuntija: MM-kisahuuma tekee hyvää Helsingin ilmeelle

Suuret urheilutapahtumat liikuttavat väkeä ulkomailta Suomeen aina.

Matkailun edistämiskeskuksesta (MEK) arvioidaan, että jääkiekon MM-kisat houkuttelevat turisteja Helsinkiin eniten Baltian maista.

– Siellä on perinteisesti pidetty jääkiekosta. Uskoisin, että myöskin Venäjältä Pietarista tulee väkeä kisoja seuraamaan. Kisojen ajan Helsinkiin tulee joitakin tuhansia turisteja, arvioi Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen.

Hän uskoo, että kisat saavat paljon näkyvyyttä kaupungilla tulevien päivien aikana. Kisahuumaa on odotettavissa.

– Etenkin jos Suomi menestyy, ne näkyvät varmasti mahtavalla tavalla. Näkyy sinivalkoisia naamoja ja lippuja sekä juhlivaa kansaa paljon. Se tekee hyvää kaupungin ilmeelle ja yleistunnelmalle.

Lehtosen mielestä erityisen hienoa kisoissa on sen ihmisiä yhdistävä tekijä.

– Se on valtavan hieno tapahtuma, urheilu tietyllä tavalla aina yhdistää kansoja. On todella hienoa, että tällainen tapahtuma on Suomeen saatu.

Lehtonen ei osaa sanoa tarkkaan, kuinka paljon turistit ja kisat tuovat Helsinkiin rahaa. Hän arvioi, että jokainen turisti jättää vuorokaudessa kaupunkiin keskimäärin noin sata euroa vuorokaudessa, jos lippujen hintoja ei lasketa mukaan.

– Jos optimistisesti arvioi, niin Helsinkiin tulee noin 4000-5000 kävijää. Silloin liikutaan 400 000-500 000 euron paikkeilla per yksi yö. Tarkkaa tietoa meillä ei kuitenkaan ole.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.