Mainos

Asiantuntija lupaa: Jo kolmen minuutin mittainen treeni riittää pitämään sinut kunnossa – vastaa 30 minuuttia kuntosalilla

Jos pitkät liikuntasessiot eivät ole sinun juttusi, sinulle on hyviä uutisia! 

Nyt voit unohtaa puuduttavat lenkit ja ikuisuudelta tuntuvat kuntosalitreenit, sillä sama hyöty voidaan saavuttaa vain 180 sekunnin pituisella kuntoilusessiolla. Tätä mieltä on ainakin australialainen fysioterapeutti Kusal Gooneward, jonka mukaan hyvinkin lyhyellä treenillä on mahdollista saada tuloksia aikaan. 

Asiantuntijan mukaan kolmen minuutin mittainen treeni voi oikein tehtynä vastata jopa puolen tunnin kuntoilusessiota.

Tärkeintä tässä lyhyessä treenissä on keskittyä liikkumaan kovalla teholla, noin 85 prosentilla maksimista. Hyviä liikkeitä ovat miehen mukaan esimerkiksi erilaiset hypyt, loikat ja kiihdytykset.

Uutinen on erinomainen kaikille niille, jotka haluavat pysyä kunnossa ja ylläpitää terveyttään, mutta jotka ovat samalla liian kiireisiä viettääkseen tunteja kuntosalilla tai lenkkipolulla. Lyhyitä treenejä kannattaa kokeilla myös silloin, jos treenit ovat alkaneet maistua puulta tai sinusta tuntuu, että treeneihin käyttämäsi aika on kasvanut samalla, kun treenitehosi ovat kääntyneet laskuun.  

Intensiivisen treenin on osoitettu tehostavan laihtumista, nopeuttavan aineenvaihduntaa ja polttavan rasvaa peräti 24 tuntia treenin päättymisen jälkeenkin. Kuulostaa hyvältä vai mitä?

Lisäksi muutaman vuoden takainen tutkimus osoittaa, että lyhytkestoisia intensiivisiä treenejä suorittavat nauttivat harjoituksista todennäköisemmin enemmän kuin ne, jotka viettävät liikunnan parissa enemmän aikaa.

Jos kolme minuuttia menee sinusta liian nopeasti. kokeile vaihteeksi tätä 7 minuutin tehotreeniä. 

0:45

Lähde: Independent

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.